10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrul civic al Slatinei, şantier până la sfârşitul anului

Centrul civic al Slatinei, şantier până la sfârşitul anului

OLT. Strada din Slatina care a găzduit cele mai multe spectacole în ultimii ani, Independenţei, este, de ceva vreme, un imens şantier. Firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea acestei zone, SC Cod Alb, s-a obligat ca până la sfârşitul anului să finalizeze lucrările şi să redea slătinenilor spaţiul care se doreşte cel mai modern centru civic din Oltenia. Antreprenorul general a montat la intrarea în şantier şi un panou în care se poate vedea schiţa viitorului centru civic.

Managerul public Minel Prina a declarat că s-a început deja înlocuirea vechilor conducte care traversează strada, în acelaşi timp derulându-se şi lucrările la cele două fântâni arteziene. La acestea se va folosi granitul, pentru seară în proiect fiind prevăzută şi o instalaţie de lumini. Accesul cu autovehiculele nu se mai permite în această zonă, spaţiul fiind destinat traficului pietonal. Copiii şi tinerii vor putea însă să folosească aici rolele şi bicicletele. „Va fi o zonă verde importantă, vor fi plante, va fi foarte plăcut“, a spus Prina.

Pentru toate acestea, contribuabilii vor plăti 15 milioane de lei, iar rezultatul final se va vedea la sfârşitul anului.

Cât de curând vor fi demarate lucrările şi la modernizarea fostului cinematograf „Alutus“, care va fi transformat într-un spaţiu multifuncţional destinat atât iubitorilor de film, cât şi celor care au ocazia, o dată pe an, să vadă la Slatina o trupă de teatru celebră. Lucrarea a fost licitată, comisia fiind în stadiul analizei ofertelor. Investiţia în acest spaţiu se ridică la opt milioane de lei.

Dacă la cele două obiective lucrările sunt la început, parcarea P+3+terasă, de lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă, ar trebui finalizată la începutul lunii mai, în caz contrar firma fiind penalizată. „Au ieşit cu lucrările la suprafaţă, nu mai au nici un fel de probleme, dar nu ştiu dacă se încadrează în termen. Le vom percepe penalităţi dacă nu termină la timp“, a declarat Prina.

Şi o parte din cartierul Steaua a fost transformată în şantier, începându-se lucrul la etapa
a III-a de modernizare. Constructori se întâlnesc şi în Pădurea Strehareţ, dar şi în Parcul Piteşti, unde se tot lucrează încă din mandatul lui Păunescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII