17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Iliescu, un bărbat apetisant

Ion Iliescu, un bărbat apetisant

Zeci de persoane vârstnice şi pensionari au stat la coadă ieri-dimineaţă, în faţa biroului senatorial al lui Ion Iliescu, pentru a-l felicita pe fostul şef al statului, cu ocazia împlinirii a 78 de ani. Urările de „La mulţi ani!“ au fost asezonate cu versuri şi cântece de muzicuţă. „Dragul nostru preşedinte, / Om cinstit, cu multă minte, / Bunătate cât cuprinde, / Aţi fost şi veţi fi, / Cât pe lume vom trăi, / Cel mai bun conducător / Pentru dragul nost’ popor“, i-a urat o bătrânică, de 83 de ani, lui Iliescu.

 

Cadouri de la pesedişti

 

N-au lipsit nici liderii social-democraţi, veniţi în trei tranşe să-l felicite pe preşedintele de onoare al partidului lor. Din prima a făcut parte secretarul general, Titus Corlăţean, urmat la scurt timp de vicepreşedintele Cristian Diaconescu. Cei doi i-au adus preşedintelui de onoare al PSD câte un buchet de flori. A doua tranşă a fost formată din preşedintele PSD, Mircea Geoană, vicepreşedinţii Gheorge Nechita, Ion Toma, precum şi Dan Mircea Popescu. Cei patru i-au urat de bine lui Iliescu şi i-au făcut diverse cadouri. Mircea Geoană i-a dăruit cartea lui George Tenet, intitulată „In the center of the storm“, despre care a spus că are un titlu „sugestiv“ în ceea ce îl priveşte pe Ion Iliescu.

Din a treia tranşă de lideri social-democraţi a făcut parte preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, care i-a adus în dar o statuetă reprezentând un simbol al înţelepciunii, după care a venit şi preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, care i-a dăruit „puterea organizaţiei“ pe care o conduce. Iliescu a primit, cu ocazia împlinirii a 78 de ani, şi „altfel“ de aprecieri: „Sunteţi un bărbat apetisant“, i s-a adresat o doamnă, tot în vârstă, fostului şef de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII