10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu furat cruci şi poarta cimitirului

Au furat cruci şi poarta cimitirului

GORJ. Ion D. Ştefoane, din comuna gorjeană Stăneşti, împreună cu un prieten au furat trei cruci de fier şi o parte din gardul împrejmuitor al unui mormânt, dar şi poarta confecţionată din ţeavă de la cimitirul satului Stăneşti.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii gorjeni, în luna aprilie a anului trecut, Ion D. Ştefoane şi Cosmin Lupu au mers la cimitirul satului, de unde au sustras crucile şi poarta. La începutul lunii mai, Ştefoane a fost depistat de lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Stăneşti, în timp ce transporta cu o căruţă mai multe bucăţi de fier.

Tot în aprilie-mai 2007, el şi-a continuat activitatea infracţională, furând mai multe bucăţi de cablu electric, chei tubulare, obiecte electrice şi ţevi. Prin sustragerea celor trei cruci, cei doi gorjeni au adus atingere relaţiilor sociale care implică respect şi veneraţie faţă de cei morţi.

De asemenea, cei doi se fac vinovaţi şi de profanare de morminte. Lupu şi-a recunoscut faptele, atât el, cât şi Ştefoane fiind trimişi în judecată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS