14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Casa familiei Simpson există

În cazul în care aţi visat ca într-o zi să vă tolăniţi pe legendara canapea a lui Homer Simpson şi să savuraţi alături de el o bere Duff, aveţi mari şanse ca dorinţa dumneavoastră să se împlinească. Tot ce trebuie să faceţi este să mergeţi în Henderson, Nevada, nu departe de Las Vegas. Aici, în 1997, au fost reproduse fidel cele patru etaje ale imobilului 742 Evergreen Terrace, casa celei mai amuzante şi mai originale familii create vreodată de un desenator. Intrând în casa în culori ţipătoare veţi simţi că faceţi parte din popularul film de desene animate. Aici veţi găsi aceleaşi aparate electrocasnice folosite de Marge, pianul turcoaz de la perete, grădina şi celebrul grătar al lui Homer, camera lui Burt şi a Lisei şi cuptorul cu microunde de culoare rozalie. Ideea acestei case apaţine Fox Interactive şi companiei Pepsi-Cola, care, după ce au construit-o cu ajutorul firmei Kaufman & Broad, au oferit-o drept premiu la un concurs naţional. Marele câştigător a fost Barbara Howard, o fostă funcţionară din Kentucky şi fană a familiei Simpson. Sexagenara este mândră de căsuţa ei, estimată la 75.000 de dolari. Manny Gonzalez, arhitectul care a proiectat-o, a vizionat o sută de episoade din serial înainte de a-şi începe schiţele. Designerii de la Kaufman & Broad au studiat 7.200 de nuanţe înainte de a le alege pe cele 25 care se apropiau cel mai mult de ale desenatorului american Matt Groening: power orange, generator green şi pink flamingo.

Yoga – nocivă pentru deţinuţi

Conducerea unei închisori din Norvegia a eşuat în tentativa de a-i linişti pe deţinuţi prin intermediul exerciţiilor de yoga. Opt puşcăriaşi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Ringerike din Oslo s-au oferit voluntari pentru a participa la câteva ore de yoga. După foarte puţin timp însă, conducerea închisorii a constatat că rezultatele erau cu totul altele decât cele aşteptate. După cum informează Krone.at, în loc să se liniştească în urma exerciţiilor, deţinuţii au început să fie mult mai agresivi. În opinia conducerii penitenciarului, în urma practicilor yoghine, au ieşit la suprafaţă sentimente ascunse, pe care deţinuţii încercaseră să şi le reprime. Pentru a evita eventualele probleme, administratorii închisorii au decis să întrerupă experimentul.

Colecţie muzicală, scoasă la licitaţie

Melomanii cu dare de mână au avut ocazia să-şi achiziţioneze o colecţie din discuri completă, în cadrul unei licitaţii organizate de Paul Mawhinney. Aceasta conţine peste trei milioane de discuri de vinil şi 300.000 de CD-uri. Paul Mawhinney a achiziţionat primul său disc de vinil în urmă cu 60 de ani. După ce a strâns 160.000, soţia sa l-a pus în faţa unei alegeri dificile: ori ea, ori discurile. Mawhinney a găsit o soluţie pentru a le împăca pe amândouă: soţia sa i-a rămas alături, în timp ce mult iubita sa colecţie a fost mutată într-un depozit climatizat. De atunci, numărul discurilor a crescut văzând cu ochii, având în prezent şase milioane de titluri. Jumătate dintre discurile de vinil sunt nefolosite. În total, colecţia este estimată la 34 de milioane de euro. Cu toate acestea, oferta de pornire este de doar două milioane de euro. Mawhinney a fost nevoit să îşi scoată colecţia la vânzare din cauza problemelor de sănătate, a vârstei înaintate şi a problemelor financiare.

Arctic Monkeys şi Mika – marii câştigători ai Brit Awards 2008

Arctic Monkeys şi Mika s-au numărat pe lista marilor câştigători ai ceremoniei Brit Awards, desfăşurată miercuri seară la Londra. Premiul pentru cea mai strălucită performanţă pe scenă i-a revenit lui Mika, în timp ce la categoria cel mai bun show britanic au fost aleşi cei de la Take that, cu melodia „Shine“. Cea mai bună cântăreaţă internaţională a fost desemnată Kylie Minogue. Mark Ronson, care a cântat alături de Amy Winehouse, Christina Aguilera şi Jay-Z, a primit premiul pentru cel mai bun single al anului. Premiul la categoria cel mai bun single britanic feminin a fost obţinut de cântăreaţa şi compozitoarea Kate Nash. Nonconformiştii membri ai formaţiei Arctic Monkeys au fost desemnaţi drept cel mai bun grup britanic al anului, iar creaţia lor „Favourite Worst Nightmare“ a fost distinsă cu titlul de cel mai bun album.

Rihanna fuge de celebritate

În ciuda faptului că are doar 20 de ani, cunoscuta solistă Rihanna se poate lăuda cu multe realizări profesionale. Din palmaresul vedetei se numără un trofeu Grammy, câştigat recent, precum şi numeroase nominalizări la cele mai cunoscute premii muzicale. Cu toate acestea, Rihanna a ţinut să precizeze în repetate rânduri că nu şi-a dorit niciodată celebritate. „Niciodată nu m-am privit ca pe un star pop. Eu chiar îmi doresc să ţin succesul cât mai departe de mine. La început au fost adrenalina şi entuziasmul, dar, când această celebritate nu se mai termină, începi să te simţi abandonat“, a mărturisit Rihanna. Celebritatea aduce cu ea şi multă nefericire şi singurătate.

Pentru solistă, cel mai dificil este să stea departe de meleagurile natale din Insula Barbados. „Mi-e foarte dor de locurile acelea. De câte ori mă duc acolo, nu mai vreau să plec“, a afirmat vedeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS