11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPesediştii vor CE Craiova în Complexul Energetic Naţional

Pesediştii vor CE Craiova în Complexul Energetic Naţional

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a cerut ieri guvernului să includă în cadrul viitorului gigant energetic naţional şi Complexul Energetic Craiova. În caz contrar, liderul pesedist susţine că unitatea va cădea pradă „băieţilor deştepţi“.

 

Deşi, până în prezent, nu există o evidenţă clară a producătorilor de energie care vor face parte din viitorul complex energetic naţional, pesediştii susţin că unitatea de la Craiova a fost exclusă intenţionat, cel puţin până acum, din componenţa gigantului energetic menit să devină competitiv pe piaţa internaţională. Potrivit liderului PSD Dolj, Ion Prioteasa, decizia este menită să faciliteze privatizarea complexului şi, în cele din urmă, distrugerea acestuia de către „băieţii deştepţi“. El a cerut ieri guvernului să includă Complexul Energetic Craiova în lista societăţilor care vor face parte din Complexul Energetic Naţional şi să îi transfere acestuia una dintre minele din Oltenia, pentru ca preţul energiei termice să fie mai mic. „A fost lăsat intenţionat pe dinafară pentru a putea fi privatizat mai simplu. Aici vorbim de băieţii deştepţi, care, văzând acest lucru, s-au gândit că e taman bun de rupt în bucăţi. Cei din guvern să se uite mai atent şi să fie sprijiniţi cu o mină, pentru ca producţia să fie mai ieftină“, a spus Prioteasa.

De precizat este faptul că, în urmă cu o săptămână, liderii pesedişti de la Gorj au făcut guvernului o cerere similară în legătură cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Dinulescu nu crede în „băieţii deştepţi“ de la CE

În replică la afirmaţiile pesediştilor, directorul CE Craiova, Ion Dinulescu, a afirmat ieri că până în prezent nu a fost stabilită componenţa viitorului Complex Energetic Naţional, însă una din listele vehiculate include şi CE Craiova. Dinulescu a mai spus că nu sepoate pronunţa referitor la oportunitatea includerii unităţii de la Craiova în gigantul energetic, însă eventualii „băieţi deştepţi“ interesaţi de preluarea CE nu ar face o afacere prea bună. „Până în acest moment nu se ştie nimic. Într-o variantă apare şi Complexul din Craiova, în alta, doar celelalte două din Oltenia. Şi de ce ar fi interesaţi băieţii deştepţi de complex? Transportul de cărbune la Craiova e cel mai scump, iar termocentralele vor merge mereu ca termocentrale. Nu ştiu dacă e bine sau nu ca el să facă parte din Complexul Energetic Naţional, nu fac eu strategia guvernului“, a spus directorul Ion Dinulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU