10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJaf armat în centrul Craiovei

Jaf armat în centrul Craiovei

O casă de schimb valutar din centrul municipiului Craiova fost jefuită ieri-dimineaţă de două persoane înarmate, care au dispărut în câteva clipe cu 50.000 de lei.

 

Pistolarii au atacat din nou în Craiova, de data aceasta o casă de schimb valutar, chiar în centrul oraşului. Casiera casei de schimb nu a fost rănită, chiar dacă a fost lovită, însă atacatorii au reuşit să fugă cu aproximativ 50.000 de lei, toţi banii din seif. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, ieri, în jurul orei 8.00, poliţiştii au fost anunţaţi prin 112 de Corina B., de 25 de ani, din Craiova, angajată a casei de schimb valutar „Talal“ de pe strada România Muncitoare din localitate, că a fost tâlhărită de două persoane necunoscute.

Atacată cu pistolul

Conform poliţiştilor doljeni, dar şi patronului SC International Exchange SRL, societatea care patronează casa de schimb valutar „Talal“, casiera a fost acostată de un bărbat şi o femeie când încerca să deschidă uşa casei de schimb. A fost târâtă în unitate sub ameninţarea pistolului, după care a fost lovită şi pusă la podea. „Când fata deschidea, au venit două persoane care i-au pus pistolul la cap, au lovit-o, au pus-o jos şi au obligat-o să le dea banii“, a declarat Katta Sadek, administratorul SC International Exchange SRL.

Potrivit acestuia, casa de schimb valutar este dotată cu sistem de alarmă funcţional, însă angajata sa nu a apucat să apese butonul de panică. De asemenea, punctul de lucru al societăţii este dotat cu camere de luat vederi care, se pare, au surprins imagini cu cei doi atacatori. Din verificări a reieşit că aceştia au reuşit să fugă cu aproximativ 50.000 de lei, în lei şi valută – euro, dolari şi franci elveţieni. „S-a constituit un colectiv de poliţişti criminalişti care desfăşoară activităţi de cercetare, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, în vederea identificării autorilor faptei şi luării măsurilor legale“, a declarat subcomisarul Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Patronul casei de schimb a precizat că nu are duşmani şi nu a primit ameninţări.

Atac identic

Un atac identic cu cel de ieri, soldat însă cu o persoană împuşcată, a fost înregistrat la sfârşitul anului trecut, în Hunedoara, la o casă de amanet. Ca şi în cazul jafului de la Craiova, casiera abia deschisese. În jurul orei 9.30, în incintă au pătruns două persoane, un bărbat şi o femeie, care au vrut să fure geanta cu bijuterii. Când casiera s-a opus, unul dintre făptuitori a împuşcat-o în cap, de la mică distanţă. Ca şi ieri, cei doi atacatori nu aveau faţa acoperită cu cagule, fiind surprinşi de camerele de luat vederi.

În urma anchetei poliţiştilor hunedoreni, s-a stabilit că atacatorii nu sunt români şi provin, cel mai probabil, dintr-o ţară vecină. Imaginile surprinse de sistemele de supraveghere au arătat un bărbat de 25-30 de ani, 1,75-1,80 metri înălţime, astenic, cu faţă ovală, tenul deschis, pomeţii proeminenţi, tuns scurt, cu favoriţi. Acesta avea ochii închişi la culoare, mustaţă şi cioc îngrijite. Femeia avea aproximativ 25 de ani, în jur de 1,75 metri înălţime, constituţie grasă, faţă rotundă, ten deschis, păr brunet, ondulat, prins în coadă.

Ultimul jaf

Ultimul astfel de atac a fost înregistrat în Craiova, în noiembrie 2005, la casa de pariuri sportive „Stanleybet“, de pe strada Lipscani. Casa de pariuri a fost jefuită şi atunci tot în plină zi, însă atacatorul, Daniel Marian Iana, nu a apucat să fugă cu prada, casiera reuşind să apese butonul de panică, deşi a fost bătută crunt de atacator. Tânărul a fost prins în casa de pariuri de poliţiştii şi angajaţii firmei de pază, care au ajuns în trei minute de la declanşarea alarmei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII