10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCandidat la primărie, anunţat de două partide

Candidat la primărie, anunţat de două partide

Primarul comunei gorjene Schela, Aristide Şerbănescu, a fost anunţat candidat pentru încă un mandat din partea a două partide.

 

Conducerea PNL Gorj a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii partidului pentru funcţiile de primari la alegerile locale. La sediul organizaţiei judeţene au fost prezenţi 19 dintre cei 53 de candidaţi înscrişi pe lista prezentată de PNL Gorj. Cea mai mare surpriză o constituie nominalizarea primarului pesedist al comunei Schela, Aristide Şerbănescu, cel care, în urmă cu o aproximativ o săptămână, fusese anunţat de către PSD. Acesta nu a fost însă prezent la conferinţa de presă. „A venit la noi pentru că l-am sprijinit cu fonduri, în vederea realizării unor proiecte folositoare pentru comunitate“, a precizat preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, referitor la modalitatea în care l-a atras pe Şerbănescu la liberali.

În schimb, primarul comunei Schela spune că încă nu s-a decis dacă va mai candida pentru funcţia de primar: „Eu nu ştiu dacă mai candidez din partea vreunui partid. Deocamdată, nu m-am hotărât dacă voi rămâne primar pentru încă un mandat“.

Zece viceprimari, candidaţi din partea PNL

Pe lista de candidaţi ai PNL Gorj se regăsesc primari şi viceprimari în funcţie, dar şi foarte mulţi oameni de afaceri. Actualii primari ai comunelor Peştişani, Polovragi şi Licurici vor candida pentru un nou mandat. De asemenea, zece viceprimari vor să candideze pentru funcţia de primar. Printre aceştia se numără şi viceprimarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, care era un om de bază în cadrul organizaţiei locale a PSD. El a intrat însă în conflict cu actualul primar al localităţii, Nicolae Caramete, de 70 de ani. Motivul conflictului este nerespectarea unei promisiuni făcute de acesta din urmă la alegerile din anul 2004. Atunci, cei doi ar fi hotărât ca Adi Câmpeanu să-l susţină pe Nicolae Caramete în campania electorală pentru un nou mandat de primar, iar, la alegerile din acest an, actualul edil-şef să se retragă şi să-i acorde sprijinul lui Adi Câmpeanu pentru a deveni primar.

Ceauşescu, pe lista PNL

Unul dintre candidaţii pentru postul de primar se numeşte Ceauşescu. Cosmin Mihai Ceauşescu va candida pentru primăria localităţii Mătăsari, acesta fiind consilier local. Dan Ilie Morega a declarat că îşi propune să obţină din primul tur cel puţin trei-patru locuri de primari, iar apoi, după turul doi, încă 14 locuri. Acesta a precizat că este un lucru normal ca pe lista partidului să se regăsească mulţi oameni de afaceri: „Oamenii de afaceri desfăşoară o activitate liberală, iar 65% din profitul intern brut este realizat de către firmele private. Ei au demonstrat că pot crea locuri de muncă şi pot face lucruri bune pentru comunitate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS