5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDau termoficarea pe parcări

Dau termoficarea pe parcări

Unii consilieri din Petrila vor să transforme fostele centrale termice în parcări supraetajate. Ideea i-a venit consilierului Emanuel Andronache, care spune că va iniţia o astfel de hotărâre după ce de mai multe luni încearcă să-şi convingă colegii din consiliu că este nevoie de mai multe spaţii pentru maşini.

„Este un plan al meu electoral, dacă vreţi, dar nu am fost de acord cu demolarea fostelor centrale termice, care acum nu mai sunt eficiente. Nu am agreat nici transformarea lor în spaţii de depozitare mult prea mari.

Cred însă că astfel de locuri pot să fie transformate cu succes şi cu fonduri minime în parcări etajate“, a spus Andronache.

În oraşul Petrila, termoficarea mai funcţionează cu două centrale de cartier cu cărbuni, vechi şi uzate, care mai mult poluează. Unele dintre centralele cu care erau încălzite apartamentele minereşti sunt acum nefolosite, în timp ce una a fost transformată în depozit pentru PET-uri.

Traficul în oraş este infernal şi una dintre cauze o reprezintă maşinile mult prea multe pentru străzile proiectate pentru un trafic de zeci de ori mai redus. Aşa se face că acum autoturismele sunt parcate la întâmplare şi fiecare locuitor beneficiază de un singur metru pătrat de spaţiu verde.

Consilierul Andronache spune că în planul său intră şi adoptarea unei hotărâri de consiliu prin care orice investitor care va construi un supermarket să fie obligat să construiască şi parcări subterane, nu numai la suprafaţă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS