20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

A secat Jiul!

HIDROELECTRICA a golit bazinul de acumulare al râului Jiu din zona municipiului Târgu Jiu. Pe o lungime considerabilă albia râului Jiu este lipsită de apă, peisajul rămas după evacuarea apei fiind asemănător cu cel dintr-o zonă minieră.

Imaginile pot fi observate în zona Parcului Central, la numai câteva zeci de metri de Masa Tăcerii, râul Jiu trecând prin apropiere. În perioada imediat următoare salariaţii HIDROELECTRICA vor începe curăţarea mâlului şi a depunerilor de pietriş şi alte resturi. Acestea vor fi transportate în partea de sud a municipiului Târgu Jiu, în zona CET.

„A fost dat drumul la apă pentru a se realiza o curăţare a râului Jiu. Este nevoie de mărirea capacităţii de preluare a apelor din amonte pentru a face faţă unor debite crescute. HIDROELECTRICA are mai multe proiecte legate de modul în care va fi evacuat mâlul de acolo. Există şi o finanţare în acest sens. Primăria le-a oferit un spaţiu de depozitare. Cu aceste resturi de pietriş şi mâl pot fi umplute canalele dezafectate, pământul acesta va putea fi în general redat circuitului agricol“, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS