8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMeleşcanu - la justiţie, Stroe - la apărare

Meleşcanu – la justiţie, Stroe – la apărare

PNL intenţionează să-l ia pe Teodor Meleşcanu de la Ministerul Apărării, unde este titular, şi să-l propună pentru postul de ministru al justiţiei, pe care asigură interimatul. În locul său, va fi recomandat pentru portofoliul apărării senatorul Radu Stroe, urmând ca Tăriceanu să facă o propunere de numire pe aceste posturi către preşedintele Traian Băsescu. Anunţul a fost făcut ieri, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL, de senatorul liberal Radu Câmpeanu.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a explicat, tot ieri, că Meleşcanu a fost nominalizat la justiţie pe motiv că, în perioada interimatului, „a făcut faţă foarte bine responsabilităţilor pe care le-a avut“.
Despre Radu Stroe, liderul liberalilor a spus că experienţa pe care a căpătat-o în urma organizării Summit-ului francofoniei la Bucureşti a fost un element ce a contribuit la nominalizarea lui pentru postul de la Ministerul Apărării.
Şeful executivului a explicat, totodată, că s-a renunţat la varianta restructurării guvernului întrucât ar fi durat prea mult. „Nu aveam nevoie de o astfel de formulă, cred că se pune problema unei acţiuni rapide. Nu mai putem să stăm cu o formulă de restructurare care ar presupune o serie de proceduri prin parlament, care consumă timp. Eu cred că era o situaţie care trebuia rezolvată în cel mai scurt timp“, a explicat Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS