16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi învinuiţi în dosarul Poşta Română

Noi învinuiţi în dosarul Poşta Română

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de directorul general al Poştei Române, Dan Mihai Toader.
Dând curs unei citaţii, directorul Toader s-a prezentat ieri la DNA, unde procurorii i-au comunicat faptul că a început urmărirea penală împotriva sa, pentru abuz în serviciu. Potrivit lui Toader, în acelaşi dosar s-ar fi început urmărirea penală şi împotriva unui judecător care se numeşte Cuzuc şi a doi directori din cadrul companiei Poşta Română. Toader a mai precizat că are calitatea de învinuit în dosarul în care sunt cercetaţi şi foştii miniştri Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy.
„Din punctul meu de vedere, totul mi se pare o mascaradă în acest dosar. Deşi sunt învinuit de abuz în serviciu, nu mi s-a comunicat, în mod concret, în ce constă acuzaţia. Noi le-am dat tot concursul procurorilor, în sensul că le-am pus la dispoziţie toate documentele, inclusiv cele de la SRI şi SIE, în care se arăta că licitaţia de atunci s-a desfăşurat în regulă. În ceea ce mă priveşte, pentru toate actele pe care le-am semnat am avut aprobarea Consiliului Administrativ“, a declarat Dan Mihai Toader.
Dosarul Poşta Română îi vizează pe fostul ministru liberal al justiţiei, Tudor Chiuariu, şi pe fostul ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, udemeristul Nagy Zsolt, ambii pentru abuz în serviciu contra intereselor publice având ca urmare obţinerea unui avantaj patrimonial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU