14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSolicitări pentru noi microbuze

Solicitări pentru noi microbuze

GORJ. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a solicitat ministrului educaţiei şi tineretului alocarea a încă 24 de microbuze, pentru că mai există localităţi unde elevii merg pe jos la şcoală sau unde numărul maşinilor trebuie suplimentate. În cursul anului trecut, în judeţul Gorj au sosit 37 de microbuze de la minister pentru cele peste 800 de unităţi şcolare din Gorj. „Mai avem nevoie de maşini în localităţi în care nu sunt deloc. Avem până în prezent 37 de astfel de mijloace de transport, însă nu sunt suficiente.

Unele chiar trebuie să parcurgă distanţe mai mari pentru a aduce elevii la şcoli, în alte părţi microbuzul face mai multe transporturi, iar micuţii sunt nevoiţi să se trezească mai devreme şi le este greu. Sperăm să obţinem numărul de microbuze solicitat, astfel încât să putem acoperi o arie cât mai largă a judeţului“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Ultimele 24 de microbuze şcolare au fost aduse în judeţ la începutul lunii noiembrie 2007 şi au fost distribuite localităţilor care aveau neapărată nevoie de ele. Printre acele localităţi s-au numărat: Godineşti, Dănciuleşti, Licurici, Stejari, Cruşeţ, Albeni. „În comuna Dănciuleşti am trimis în luna noiembrie două maşini, pentru că au fost comasate trei unităţi şcolare şi trebuie transportaţi 70 de elevi. Avem nevoie, la nivel de judeţ, de 300 de microbuze. Nu sunt şanse să obţinem atât de multe. Cei peste 73.000 de elevi gorjeni au nevoie de sute de microbuze pentru a fi transportaţi la unităţile şcolare unde învaţă“, a precizat Mitescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS