8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPetrom, amendată cu un miliard

Petrom, amendată cu un miliard

Petrom a primit un miliard de lei vechi amendă de la Garda de Mediu Dolj fiindcă angajaţii companiei au deversat produse petroliere în câmp, în apropierea localităţii Brădeşti.

Comisarii de mediu au primit mai multe sesizări de la cetăţenii din Brădeşti, care au observat cisterne Petrom golindu-şi încărcăturile de apă sărată amestecată cu ţiţei la marginea localităţii. „Am văzut de mai multe ori o cisternă albastră cu cabina vopsită galben, care a vărsat apă sărată cu petrol la marginea comunei. Nu se duce unde ar trebui să se ducă, dă cu spatele şi varsă încărcătura pe câmp“, a povestit un locuitor din Brădeşti, care nu a dorit să îşi dea numele.

Alt localnic a spus şi el că a văzut cisterne vopsite în culorile companiei Petrom care au deversat încărcătura de ţiţei şi apă sărată la marginea localităţii, pe izlaz, în apropierea fostului IAS.

Teoretic, amestecul de apă sărată, nisip, nămol, ţiţei, scos de sondele petroliere, se filtrează, se separă ţiţeiul, după care resturile se introduc în pământ pentru a menţine presiunea în zăcământul exploatat ori se deversează în locuri special amenajate. „La sesizările cetăţenilor, comisarii de mediu s-au deplasat la faţa locului. Săptămâna trecută am amendat compania Petrom cu un miliard de lei vechi pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de mediu“, a declarat Manu Costache, comisar-şef al Gărzii de Mediu Dolj.

Reprezentanţii companiei Petrom nu au putut fi contactaţi. Conform Gărzii de Mediu Dolj, compania nu a contestat deocamdată amenda primită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS