12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu fost stabilite centrele pentru testele naţionale

Au fost stabilite centrele pentru testele naţionale

OLT. Cifra finală a candidaţilor înscrişi la ultima sesiune specială de teste naţionale se apropie de estimările Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, astfel că în judeţ vor fi 12 centre de testare şi două de evaluare pentru acest examen. Este ultima şansă a elevilor de a susţine acest examen, din 2008 fiind înlocuit la admiterea în liceu de rezultatele tezelor cu subiect unic.

În şcolile din judeţ s-au înscris până ieri 3.560 de „restanţieri“ ai examenului de capacitate/teste naţionale, Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Balş şi Grupul Şcolar Agricol Scorniceşti numărând cei mai mulţi candidaţi, aproximativ 400 fiecare. Deşi termenul pentru înscrieri a expirat la sfârşitul săptămânii trecute, din gimnazii se mai aşteaptă, până vineri, cel târziu, situaţii privind noi înscrieri.

Şi la Liceul Văleni va funcţiona un centru, deşi iniţial acesta a fost pus sub semnul întrebării, din cauza numărului mic de elevi înscrişi în primele zile. Celelalte 11 centre sunt: Colegiul Naţional Economic „PS Aurelian“ Slatina, Colegiul Tehnic „Alexe Marin“ Slatina, Şcoala cu clasele I-VIII „George Poboran“ Slatina, Şcoala cu clasele I-VIII „Vlaicu Vodă“ Slatina, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 Corabia şi Colegiul Naţional „A.I. Cuza“ Corabia, toate arondate centrului de evaluare de la Colegiul Tehnic „Matei Basarab“ Caracal; Grupul Şcolar Agricol Scorniceşti, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu“ Drăgăneşti, Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ Caracal, Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu“ Caracal, Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Balş şi Liceul Văleni, arondate centrului de evaluare de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 Slatina.

Pe baza rezultatelor obţinute la teste, candidaţii cuprinşi încă în sistemul de învăţământ pot încerca din nou admiterea la liceu, notele fiind folosite la stabilirea mediei de admitere în locul celor de la tezele cu subiect unic.

Cele trei probe, limba şi literatura română, matematică şi istorie/geografie, încep săptămâna viitoare, când este vacanţă pentru colegii candidaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU