5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuri de parcare fără chiriaşi

Locuri de parcare fără chiriaşi

OLT. Locurile de parcare, deşi constituie o problemă în Slatina, nu sunt la fel de solicitate în toate zonele oraşului. Pentru cele amenajate în ultima parte a anului trecut, în schimb, nu se pot elibera permise de parcare, spaţiile nefiind transferate în patrimoniul municipiului ca având această destinaţie.

Zeci de locuri din cele 28 de parcări date în folosinţă în ultimul an nu sunt solicitate de proprietarii de apartamente din zonă, deşi în faza de execuţie toată lumea întreba de zor când pot fi rezervate, după cum declara directoarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) din cadrul Primăriei Slatina, Ana Anghel. S-au dovedit prea puţin interesaţi de parcările cu plată slătinenii din zona Zahana, unde sunt în continuare libere aproape 70 de locuri.

În alte zone însă, proprietarii de autoturisme mai că nu se bat să depună cererea mai devreme şi să convingă administratorii că ei locuiesc mai aproape de parcarea respectivă.

În 2007, DADPP a eliberat 406 permise de parcare, pentru mai toate zonele Slatinei: str. Textilistului (două parcări), str. Crişan, str. Toamnei, str. Prelungirea Crişan, str. Primăverii, str. Arcului (două parcări), str. Aleea Muncii (17 parcări), b-dul A.I. Cuza, str. Zmeurei (două parcări), str. Mânăstirii etc. În majoritatea cazurilor, parcările s-au ocupat la întreaga capacitate, rămânând rar câteva locuri, în afara celor rezervate pentru persoanele cu handicap.

Şi pentru parcările mai vechi, dar şi pentru cele care urmează să fie date în folosinţă, procedura este aceeaşi. Proprietarul se prezintă cu actele la DADPP, inclusiv certificatul fiscal eliberat de Direcţia Economică, prin care se atestă calitatea de bun-platnic, se analizează solicitarea, se confruntă cu lista şi se eliberează permisul. Taxa a rămas aceeaşi ca anul trecut, 0,3 lei/zi, locul fiind rezervat 24 de ore din 24.

În cursul acestui an vor fi date în folosinţă, a mai spus Anghel, şi parcări cu rezervare pe zi sau pentru câteva ore, acestea urmând să se amenajeze pe străzile principale, unde traficul este foarte intens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU