15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzbunare cu filmuleţe vulgare

Răzbunare cu filmuleţe vulgare


Un fost elev al Grupului Şcolar „Matei Basarab“ din Craiova a încercat să se răzbune, postând pe internet două filmuleţe prin care îşi arată comportamentul ce a dus la excluderea lui din şcoală.

 

 

Pe internet circulă de câteva zile două filmuleţe în care un elev de la Grupul Şcolar „Matei Basarab“ din Craiova îşi dă pantalonii jos în timpul unei ore de curs în faţa profesorului de discipline economice, Marius Neda, şi a colegilor, înjură şi vorbeşte vulgar, în timp ce alt elev îl filmează. În al doilea filmuleţ cei doi elevi urinează, pe rând, pe statuia domnitorului Matei Basarab, amplasată în curtea unităţii de învăţământ. Cele două personaje sunt foarte cunoscute cadrelor didactice şi agenţilor de poliţie ai Secţiei IV Poliţie, care a trebuit de multe ori să intervină atunci când tinerii „se dădeau în spectacol“. Din aceste motive, Consiliul de Administraţie al GS „Matei Basarab“ a hotărât în noiembrie exmatricularea celor doi. „Cel care apare în filmuleţe este Ionuţ Velcu, elev în clasa a XII-a la frecvenţă redusă, adică trebuia să vină la şcoală sâmbăta şi duminica, iar cel care filmează este Mihail Muscu, elev la seral. Amândoi au peste 18 ani. Cei doi au fost exmatriculaţi pe 14 noiembrie fără drept de reînscriere la liceul nostru. Această măsură a fost luată pentru că elevii au primit foarte multe sancţiuni pentru comportamentul lor în şcoală: violenţă fizică şi verbală asupra altor elevi, comportament necivilizat în timpul orelor şi faţă de cadrele didactice. Şi poliţia le-a dat foarte multe amenzi. Am încercat să îi consiliem, am stat de vorbă cu ei diriginţii, consilierii şcolari şi eu, dar totul a fost în zadar. Nu au crezut că îi vom exmatricula şi au încercat să ne şantajeze, spunând că au anumite filmuleţe pe care le vor pune pe net. Le-am spus că, dacă nu pot să aibă un comportament corespunzător, nu mai au ce căuta în această şcoală“, a explicat profesoara Mihaela Popa, directoarea GS „Matei Basarab“.

 

A avut probleme
şi cu poliţia

 

Velcu este şi un vechi client al poliţiştilor doljeni care i-au dat numeroase amenzi şi l-au scos de multe ori din incinta şcolii unde nu avea voie să intre decât sâmbăta şi duminica. „A fost un elev-problemă. L-am sancţionat de foarte multe ori pentru comportamentul lui vulgar faţă de ceilalţi elevi. Înjura, se lua de fete şi nu avea nici o reţinere. Intra în şcoală cu forţa, se lua de paznici sau sărea gardul. Au făcut foarte bine că l-au exmatriculat“, a spus Giusepe Rămoiu, agent în cadrul Secţiei IV Poliţie.

 

Observaţii scrise şi penalizări salariale pentru domn’ profesor

 

Ionuţ Velcu a vrut să fie pentru ultima oară „vedetă“ în Grupul Şcolar „Matei Basarab“ şi, aşa cum a ameninţat atunci când a fost exmatriculat, a postat pe internet două filmuleţe în care îşi prezintă câteva din reprezentanţiile lui obişnuite. Se dezbracă în faţa unui profesor şi a colegilor lui şi urinează pe monumente. Aşa cum reiese din filmuleţ, profesorul nu ştie cum să reacţioneze în faţa comportamentului elevului. La început zâmbeşte şi glumeşte cu Velcu, apoi îi face semn să stea în bancă şi încearcă să îl ignore şi să îşi continue lecţia. „Avea impresia că este vedetă în şcoală, o personalitate. Că este în centrul atenţiei, că lumea se uită la el, că le e frică de el. Este un exhibiţionist şi are probleme de comportament. Ceea ce este deranjant aici este atitudinea profesorului care nu are nici un fel de reacţie faţă de acţiunile elevului. Am stat de vorbă cu el şi nu a vrut să spună nimic. Vom face o comisie disciplinară şi vom vedea ce măsuri vom lua împotriva lui. Este foarte greu să dai afară pe cineva din învăţământ. Vom sancţiona lipsa sa acţiune prin observaţii scrise şi penalizări salariale“, a precizat directoarea. În cazul în care comisia de cercetare disciplinară va demonstra că profesorul a avut şi o aventură cu o elevă, aşa cum reiese din discuţiile din filmuleţ, atunci acesta riscă să fie dat afară din învăţământ.

 

 

Cei doi au fost exmatriculaţi pe 14 noiembrie fără drept de reînscriere la liceul nostru. Această măsură a fost luată pentru că elevii au primit foarte multe sancţiuni pentru comportamentul lor în şcoală: violenţă fizică şi verbală asupra altor elevi, comportament necivilizat în timpul orelor şi faţă de cadrele didactice“.

Profesoara Mihaela Popa, directoarea GS „Matei Basarab“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

54 COMENTARII