12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSancţiuni la UPU în urma morţii lui Florea Popescu

Sancţiuni la UPU în urma morţii lui Florea Popescu

Ancheta administrativă făcută de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, în urma morţii suspecte a sergentului în rezervă Florea Popescu, s-a lăsat cu sancţiuni în rândul personalului de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

 

 

 

VÂLCEA. Florea Popescu a murit pe 2 ianuarie într-o ambulanţă în curtea spitalului, după ce a fost plimbat de la UPU din cadrul SJU la Spitalul nr. 2 din Râmnicu Vâlcea pentru a i se pune un diagnostic. Bărbatul a ajuns la spital cu febră, dureri în gât şi se sufoca. Acesta a murit două ore mai târziu. După moartea lui, conducerea SJU a deschis o anchetă pentru a vedea care a fost organizarea şi funcţionarea UPU, în perioada în care pacientul a fost la spital. Ancheta s-a finalizat la începutul acestei săptămâni. Rezultatele au fost discutate în cadrul unei şedinţe şi, pentru că s-au descoperit unele deficienţe, s-au stabilit unele sancţiuni pentru trei angajaţi ai spitalului. „În urma anchetei făcute în cazul morţii lui Florea Popescu
s-a hotărât ca trei persoane de la UPU să fie sancţionate. Şefului UPU, doctorul Florin Nicolae, i s-a redus salariul de bază şi indemnizaţia de conducere cu 5% pe o perioadă de trei luni. Doctorului Marin Slabu, care a fost de gardă la UPU în ziua în care s-a prezentat pacientul, i s-a redus salariul cu 10% pe o perioadă de trei luni, iar Maria Veleş, asistenta şefă de la UPU, a primit un avertisment scris. Motivele pentru care s-au luat aceste decizii nu pot fi comunicate deocamdată, pentru că în prezent juriştii nu au întocmit un raport în acest caz şi după ce va fi gata vor fi făcute publice“, a declarat Georgeta Sălişte, managerul general al SJU Vâlcea.

 

„Nu demisionez“

 

După o săptămână de gândire, managerul Sălişte a hotărât că nu va demisiona din funcţie, deşi ministrul sănătăţii publice, Eugen Nicolăescu, i-a cerut să facă acest lucru joia trecută. „Nu îmi dau demisia pentru că Florea Popescu nu a murit din vina mea. Eu sunt nevinovată“, a spus Georgeta Sălişte. Aceasta a mai precizat că a rămas impresionată de solidaritatea sindicatelor şi a medicilor care i-au cerut să nu îşi dea demisia, ceea ce denotă că e un om bun. Primele rezultate ale autopsiei lui Florea Popescu vor apărea peste o săptămână şi, în funcţie de ele, va evolua şi ancheta Colegiului Medicilor Vâlcea, pentru că în prezent nu se ştie cauza morţii bărbatului şi persoanele care se ocupă de caz nu au ce să ancheteze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU