20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi investiţii în infrastructura şcolară

Noi investiţii în infrastructura şcolară

În anul 2008, în judeţul Vâlcea vor continua investiţiile în ceea ce priveşte infrastructura şcolară.

 

 

VÂLCEA. La Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a sosit în urmă cu câteva zile de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) o adresă prin care era informat că ministerul a demarat o acţiune de implementare a proceselor investiţionale aferente anului 2008. Printre acestea figurează suplimentarea numărului de campusuri, Şcoli de Arte şi Meserii, grădiniţe, realizarea de bazine de înot şi săli de gimnastică, precum şi achiziţionarea de mijloace pentru transportul elevilor.

În vederea implementării programului care vizează ridicarea gradului de pregătire a elevilor cu domiciliul în localităţi dispersate prin concentrarea activităţii de învăţământ şi constituirea unei reţele de transport şcolar dotate cu microbuze, este necesar să se constituie o bază de date actualizată la nivelul ministerului. Aceasta trebuie să cuprindă informaţii pentru stabilirea numărului şi structurii microbuzelor şcolare, având în vedere aceleaşi criterii din anii anteriori. De asemenea, se precizează că propunerile vor fi temeinic analizate, iar fiecare trebuie să fie justificată. Având în vedere procesul descentralizării, achiziţionarea de microbuze se va face ca şi în anul 2007, la nivel regional, corespunzător regiunilor de dezvoltare. „Pentru continuarea programului de campusuri şi Şcoli de Arte şi Meserii se vor face trei propuneri: un campus nou, o Şcoală de Arte şi Meserii şi un campus cu profil sportiv, în situaţia în care există toate posibilităţile de realizare a acestuia la nivelul judeţului. De asemenea, în vederea sporirii bazelor sportive, a accesului facil al copiilor şi elevilor la practicarea unor sporturi, se doreşte iniţierea la nivelul ministerului a unui program de realizare de bazine de înot. Inspectoratului i s-a cerut identificarea unei locaţii la nivelul judeţului în care se va putea construi un bazin de înot, ce va putea fi utilizat de cât mai mulţi copii şi elevi şi care poate avea şi susţinerea autorităţilor locale“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea.

În ceea ce priveşte Programul „Educaţia timpurie“, la nivel de minister se va constitui o bază de date cu grădiniţele şi locaţiile în care acestea îşi desfăşoară activitatea. În perspectiva asigurării de locuri pentru toţi copiii de vârstă preşcolară în grădiniţe, se va identifica necesarul de spaţii suplimentare pentru învăţământul preşcolar. De asemenea, programul privind construcţia de săli de gimnastică va cuprinde amenajarea de săli pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, ce vor avea dimensiunile necesare pentru practicarea gimnasticii şi a altor sporturi individuale şi de echipă. Acest lucru se va propune unităţilor de învăţământ din mediul rural şi urban cu efective mari de elevi, ce dispun de terenul necesar şi unde există sprijinul autorităţilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS