3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăieţii cu gheara se întorc cu poliţia

Băieţii cu gheara se întorc cu poliţia

Pe lângă faptul că troienele acoperă în mare parte puţinele locuri de parcare amenajate în Craiova, de ieri, angajaţii RAT Control au trecut la ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar.

Începând de ieri-dimineaţă, poliţiştii de la Rutieră şi lucrătorii RAT Control ar fi trebuit să aplice Hotărârea Consiliului Local Craiova din 29 noiembrie 2007, care reglementează activitatea RAT Control. Conform acesteia, angajaţii RAT Control nu vor mai folosi celebrele „gheare“ şi vor ieşi pe teren împreună cu poliţiştii de la Rutieră. Aceştia din urmă vor întocmi procesul-verbal de sancţionare a şoferilor care staţionează sau parchează neregulamentar şi pot aplica măsura complementară de ridicare autoturismului respectiv.

Ieri, conducătorii auto craioveni care şi-au oprit maşinile unde nu trebuie, pentru că aproape toate locurile de parcare din Craiova sunt acoperite de nămeţi, au scăpat de ridicarea maşinii pentru că macaraua RAT Control s-a stricat în lupta din ultimele zile cu zăpada. „Am acţionat în ultimele nopţi pentru mutarea maşinilor din calea plugurilor. Pentru că de fiecare dată era nevoie de multe manevre, iar unele maşini erau îngropate în zăpadă, macaraua pentru ridicări s-a defectat, iar acum este în reparaţii“, a declarat Marian Slavu, directorul RAT Control. Utilajul a fost repus în funcţiune abia la ora 15.00, când a şi ieşit pe străzi.

 

Şi amendat, şi cu maşina ridicată

 

Poliţiştii de la Rutieră spun că au înţeles situaţia din ultimele zile, când nămeţii au îngreunat opririle şi staţionările regulamentare şi că au aplicat sancţiuni numai în cazurile în care conducătorii auto au blocat traficul rutier. „Zilnic avem un echipaj care acţionează pentru depistarea în trafic a maşinilor staţionate sau oprite neregulamentar şi când s-a constatat că se creează restricţii ale traficului au fost aplicate sancţiuni“, a declarat subcomisar Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Craiova.

În primele zile ale acestui an, poliţiştii craioveni au sancţionat 56 de opriri şi staţionări neregulamentare. Începând de ieri, conducătorul auto care staţionează sau opreşte neregulamentar ar putea scoate din buzunar, pe lângă contravaloarea amenzii, şi taxa de ridicare, transport şi depozitare către RAT Control, care este de 150 de lei.

Locuri de parcare

Conform reprezentanţilor Primăriei Craiova, municipalitatea are în plan amenajarea a 1.000 de locuri de parcare în centru urbei şi a altor 2.500 pe bulevardele Decebal şi Dacia. De asemenea, odată cu modernizarea mai multor străzi din Craiova, se va urmări şi amenajarea locurilor de parcare, care vor fi în jur de 1.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII