10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoş Crăciun stresat la Poliţia Comunitară

Moş Crăciun stresat la Poliţia Comunitară

Sărbătorile de iarnă i-au prins pe poliţiştii comunitari în tensiune, nemulţumiţi că primele s-au acordat discriminatoriu, iar ajutorul de mâncare aşteptat se amână pentru 2008.

Acordul colectiv în baza căruia poliţiştii comunitari sperau să primească 15 lei pe zi lucrătoare, cu titlu de ajutor de hrană, adică un drept cu caracter social, a trecut cu chiu, cu vai de Consiliul Local Municipal Craiova şi nici nu poate produce efecte la acest sfârşit de an. Motivul este cum nu se poate mai simplu: Poliţia Comunitară nu dispune de fonduri necesare constituirii unui astfel de capitol, iar Primăria Craiova nu a prevăzut în bugetul pe 2007 aceste sume. Aşa încât cei 495 de funcţionari publici din cadrul Poliţiei Comunitare vor putea beneficia de ajutorul de hrană cel mai devreme în ianuarie 2008. „Acordul colectiv nu s-a putut negocia cu sindicatul, fiindcă reglementările în domeniu au apărut tâziu. Din păcate, nici măcar în decembrie nu vor putea fi acordate aceste drepturi“, a declarat directorul Poliţiei Comunitare, Constantin Petrescu.

Singurii care s-au bucurat de banii pentru mâncare sunt cei 17 angajaţi cu contract de muncă din cadrul poliţiei, cărora le-au fost oficializate drepturile cu caracter social în contractul colectiv de muncă deja înregistrat la forurile competente.

Discriminaţi la premiere

Nici în cazul primelor apele nu sunt limpezi la Poliţia Comunitară Craiova. Mai mulţi poliţişti susţin că mai bine de jumătate dintre angajaţi n-au primit nici măcar o bomboană de Sărbători, în vreme ce alţii ar fi băgat în buzunare şi şase milioane de lei vechi de căciulă. Asta în condiţiile în care majoritatea au obţinut rezultate bune şi foarte bune la ultimele evaluări.

Potrivit directorului Petrescu, cea mai grasă primă a fost de două milioane de lei vechi şi au fost recompensaţi aproape 300 de agenţi şi alţi lucrători din unitate. „Din cauză că din martie nu mai avem dreptul de a presta servicii, nici veniturile nu mai sunt ca înainte. Atâta am avut, iar primele au fost între 1,5 şi două milioane de lei vechi. Au fost date în urma unei evaluări, în care s-a ţinut cont nu numai de rezultatele testării, ci şi de numărul de acţiuni, de sancţiuni etc.“, a mai arătat directorul Poliţiei Comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII