16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de minori, arestaţi

Traficanţi de minori, arestaţi


Poliţiştii de la Crimă Organizată au descins ieri în forţă în cartierul craiovean Faţa Luncii şi au arestat patru persoane suspectate de trafic de minori.

Acţiunea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova s-a desfăşurat în parteneriat cu autorităţile italiene. În urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii români şi italieni privind un grup criminal organizat specializat în trafic de minori, s-au declanşat acţiuni simultane atât în România, cât şi în Italia, în Milano. La razia efectuată în Craiova au participat şi doi ofiţeri din cadrul Brigăzii Mobile de Poliţie Milano. „Foloseau minori pentru cerşetorie, pentru prostituţie şi îi ţineau în condiţii de sclavie. Reţeaua a fost anihilată“, a declarat comisar-şef Gheorghe Bică, şeful BCCO Craiova.

Patru persoane au fost arestate în urma raidului de ieri- dimineaţă: Marin Musi, de 41 de ani, Aurel Ciuciu, de 36 de ani, Monica Sali, de 18 ani, şi Luminiţa Adir, de 39 de ani. Cu ocazia percheziţiilor la nouă locaţii din municipiu, poliţiştii craioveni au confiscat documente de transfer bancar, fotografii, telefoane mobile, precum şi mai multe paşapoarte aparţinând unor persoane despre care presupun că au fost victimele traficanţilor.

În acelaşi timp, autorităţile italiene au emis împotriva celor patru craioveni mandate europene de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup criminal organizat, trafic de minori în scopul practicării cerşetoriei, furt şi tâlhărie.

„Activităţile de verificare se derulează în continuare în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, pentru identificarea şi reţinerea şi a altor membri ai grupului“, se arată într-un comunicat de presă remis de BCCO Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII