16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemocraţii vor eliminarea taxei de primă înmatriculare

Democraţii vor eliminarea taxei de primă înmatriculare

Democraţii au cerut ieri, pentru a doua săptămână consecutiv, desfiinţarea în procedură de urgenţă în parlament a taxei de primă înmatriculare, după ce lunea trecută au depus un proiect legislativ în acest sens.
„Solicităm încă o dată, în mod expres, adoptarea în procedură de urgenţă, de către parlament, a proiectului de lege al PD care vizează desfiinţarea taxei de primă înmatriculare şi returnarea către români a sumelor încasate ilegal de statul român, având în vedere observaţiile UE şi faptul că această taxă este discriminatorie, nelegală şi creează prejudicii românilor“, a declarat preşedintele PD, Emil Boc.
El a insistat să amintească faptul că această bătălie pentru eliminarea taxei a fost iniţiată de PD. „Noi, practic, ne-am ţinut de cuvânt, am depus proiectul de lege, soluţia o reprezintă adoptarea lui în procedură de urgenţă, iar parlamentarii noştri au fost mandataţi să susţină în cadrul structurilor de conducere ale parlamentului adoptarea acestui proiect de lege pentru a curma această situaţie ilegală, pe care guvenul cu încăpăţânare doreşte să o menţină“, a mai spus liderul PD. Emil Boc speră „că parlamentul va demonstra că este forul legislativ suprem al statului şi va corecta un abuz al guvernului, în acest sens“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII