11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTalcioc în Palatul Cultural

Talcioc în Palatul Cultural

 În sălile de spectacole ale Palatului Culturii din Drobeta Turnu Severin se vinde lenjerie intimă, iar mehedinţenii vin la teatru să-şi cumpere obiecte de casă în loc să vadă o piesă.

Mehedinţi. Palatul Cultural „Teodor Costescu“ a fost transformat pentru patru zile în talcioc. În două dintre sălile de spectacole, dar şi pe holul clădirii au fost amenajate zeci de tarabe pe care sunt expuse spre vânzare obiecte de marochinărie, articole pentru casă, haine şi lenjerie intimă. Într-o sală,  hainele de piele au fost expuse chiar şi pe marginea scenei unde odată aveau loc spectacole.
Sub pretextul unei expoziţii cu vânzare, Conftex 2007, autorităţile locale au fost de acord ca, în clădirea teatrului, severinenii să aibă parte de un târg de haine cu oferte speciale.

Tombolă pentru
cumpărători

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin este principalul partener de afaceri al firmelor care expun în perioada 6-9 decembrie în clădirea palatului.
Întrebat dacă este normal ceea ce se întâmplă, viceprimarul Constantin Gherghe, cel care a aprobat locul unde să se desfăşoare expoziţia, a dat vina pe conducerea Palatului Cultural, motivând că primăria are în subordine Casa de Cultură, dar nu hotărăşte cum şi la ce să fie folosite sălile acesteia. „Palatul Cultural are director, contabil şi ei răspund de ceea ce se întâmplă acolo“, a spus viceprimarul Gherghe.
Organizatorii expoziţiei au anunţat că va avea loc şi o tombolă la sfârşitul expoziţiei, pe 9 decembrie. Cei care au cumpărat produse de la tarabele din teatru pot câştiga haine şi obiecte de casă.
 

Trei expoziţii în 2007

Sălile de spectacole ale teatrului sunt transformate pentru a treia oară în acest an în bazar. La ultima expoziţie ce a avut loc la finalul verii, viceprimarul Gherghe aducea în discuţie faptul că nici el nu este de acord ca teatrul să fie folosit în acest mod. Directorul executiv al caravanei Conftex nu a vrut să ofere explicaţii cu privire la târgul amplasat în teatru. „Este prea de dimineaţă (12.00 – n.r.) să vă pot răspunde la întrebări. Dacă vreţi informaţii despre expoziţie veniţi mai târziu“, a spus Daniela Andrei, directoare executivă Conftex.
Din partea Centrului Cultural, referentul Gabriela Pogaci a făcut lumină în acest caz: „Chiar voiam să vă invit la deschiderea expoziţiei ce va avea loc mâine (astăzi – n.r.), la ora 15.00. Noi ne-am ocupat de tot, iar viceprimarul Gherghe a aprobat locaţia“.
Transformat în târg, Palatul Cultural „Teodor Costescu“ aduce mai mulţi bani la bugetul local prin vânzarea unor obiecte de îmbrăcăminte, decât prin organizarea de spectacole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII