21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai bogat câine din lume, ameninţat cu moartea

Un câine care a primit moştenire suma de şase milioane de lire sterline a fost evacuat de la „domiciliul“ său după ce a primit mai multe ameninţări cu moartea. Potrivit site-ului ananova.com, căţelul Trouble, un bişon maltez alb, a devenit fericitul posesor al unei averi uriaşe după ce stăpâna sa, proprietara excentrică a unui lanţ hotelier, i-a lăsat moştenire aproape întreaga ei avere. Patrupedul a fost cel mai câştigat dintre toţi moştenitorii, el primind prin testament o sumă mai mare decât orice alt membru al familiei răposatei. Acum, cei care au grijă de Trouble au anunţat presa că au primit mai multe ameninţări cu moartea la adresa bogatului căţel şi de aceea, în urmă cu câteva luni, când au schimbat domiciliul câinelui pentru motive de siguranţă, au fost nevoiţi să îi dea acestuia un nume fals pentru a-i proteja identitatea. Bogatul bişon a locuit până nu de mult într-un apartament de lux al hotelului Helmsley Park Lane din New York, dar acum a fost mutat undeva în regiunea Sasasota din Florida.

Soneria telefonului mobil, motiv
de arest

Un judecător american a pus să fie arestate 46 de persoane pentru că nici una dintre acestea nu a mărturisit că i-a sunat telefonul mobil în sala de judecată, informează site-ul pr-inside.com. Un telefon mobil a sunat chiar în timpul procesului pentru un caz de violenţă domestică, iar judecătorul Robert Restaino din New York, care prezida audierile, şi-a ieşit din minţi. „Vă trimit la închisoare pe toţi. Toată lumea prezentă în această sală de judecată va merge la închisoare dacă telefonul care a sunat nu apare pe masa mea acum. Iar dacă cineva crede că glumesc, întrebaţi-i pe cei care au mai asistat la procesele pe care eu le-am prezidat“, a ameninţat judecătorul. Toate cele 46 de persoane aflate în sală au fost puse în custodia poliţiei, percheziţionate şi apoi „aruncate“ în celule de detenţie. O jumătate de oră mai târziu, cei care nu au avut bani să plătească suma cerută drept cauţiune au fost duşi în penitenciarul din Niagara County. Judecătorul şi-a cerut ulterior scuze, punând comportamentul său pe seama problemelor pe care le are în familie.

Motocicletă-gigant în Cartea Recordurilor

Cartea Recordurilor a omologat de curând cea mai grea motocicletă din lume, informează site-ul ananova.com. Este vorba de o motocicletă ce funcţionează cu un motor de tanc şi care cântăreşte patru tone şi jumătate. Neobişnuitul vehicul pe două roţi, botezat „Led Zeppelin“, măsoară 5,28 metri lungime şi este înalt de 2,28 metri, fiind asamblat direct în locul „caroseriei“ tancului, peste motorul de 1,8 tone. „Zeppelinul“ a fost construit de o echipă de mecanici şi sudori pasionaţi de motociclete, care au lucrat aproape un an la asamblarea acestuia şi care speră să obţină şi o autorizaţie de circulaţie pentru autovehicul. Motocicleta se poate mândri cu statutul de cel mai greu vehicul pe două roţi construit vreodată, statut certificat de Guiness Book.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS