17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPD-PLD, cununie cu strigături în Dolj

PD-PLD, cununie cu strigături în Dolj


Anunţul că Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat se vor uni într-o nouă formaţiune politică, numită Partidul Democrat Liberal, e digerat greu în Dolj. În timp ce democraţii şi-au făcut deja socotelile cu privire la şefia viitoarei organizaţii, nemulţumirile mocnite din rândul pelediştilor au culminat ieri cu vestea dată de liberali privind trecerea filialei Bistreţ la PNL.

Înfiinţarea Partidului Democrat Liberal, anunţată ieri de liderii centrali ai PD şi PLD, a provocat reacţii dintre cele mai diverse în rândul şefilor de filiale din Dolj. În timp ce la PD Dolj se fac deja împărţiri pe procente şi autoproclamări în funcţia de preşedinte al viitoarei organizaţii, la PLD vestea nici nu a fost digerată bine, că au şi apărut primele nemulţumiri şi dezertări.

 

Berceanu: Cred că voi fi preşedintele PDL Dolj

 

În timp ce liderul peledist din Dolj, Horaţiu Buzatu, a recunoscut luni seară, într-o emisiune televizată, că habar nu avea de hotărârea înfiinţării PDL, în tabăra democrată de la judeţ lucrurile par foarte bine stabilite. Senatorul Radu Berceanu, preşedintele PD Dolj, a declarat ieri că, deşi funcţiile la vârful viitoarei organizaţii nu au fost încă discutate, raportul de forţe de la alegerile europarlamentare este destul de clar. „Cred că voi fi preşedintele organizaţiei, că nu văd ce altă posibilitate ar mai fi, dat fiind raportul dintre cele două partide. Dacă vom face o structură judeţeană, n-o să mergem pe raportul 1 la 6 de la alegeri, probabil o să plusăm, pentru că n-o să mai conteze că vine de la alt partid. Noi credem că e o chestie bună, credem că e mai bună pentru ei decât pentru noi, deşi ei probabil cred că e mai bună pentru noi decât pentru ei. Dacă nu e o chestiune binevenită, nu se face“, a spus Berceanu. Liderul doljean a ţinut să precizeze că problema creării PDL nu este însă bătută în cuie, decizia de la vârful partidelor putând fi întoarsă la oricare dintre şedinţele celor două formaţiuni care vor avea loc până la congres.

 

Alegeri după locale

 

Radu Berceanu a mai spus ieri că, în cazul în care PDL va lua fiinţă, alegerile pentru conducerea partidului ar trebui să aibă loc după cele locale. Berceanu e de părere că astfel nu va fi perturbată activitatea de campanie cu alegeri interne. „Ce vorbim noi acum legat de împărţire e pentru o scurtă perioadă, până se fac alegeri. Unii sunt de părere că ar trebui să le facem după alegerile locale şi tind să cred că au dreptate. Dacă facem întâi congrese, mai avem puţin până la alegerile locale“, a mai spus Berceanu.

 

Buzatu: Mă abţin!

 

În timp ce colegul democrat din Dolj nu a prididit ieri cu declaraţiile, peledistul Horaţiu Buzatu a preferat să se abţină de la orice comentarii, cu atât mai mult cu cât acesta a recunoscut că nu i s-a adus la cunoştinţă decât luni decizia înfiinţării PDL prin unirea celor două partide luată de liderii formaţiunilor. „Prefer să nu fac nici un comentariu până la şedinţa Delegaţiei Permanente de mâine (azi – n.r.), după care ne vom exprima punctul de vedere“, a precizat deputatul peledist Horaţiu Buzatu.

 

PDL are efecte adverse: PLD Bistreţ a trecut la PNL

 

Neoficial, fuziunea PD-PLD nu le-a picat deloc bine pelediştilor doljeni, care se văd acum nevoiţi să intre în reorganizare, la numai două luni după conferinţa judeţeană a partidului. În plus, pelediştii se confruntă şi cu nemulţumiri la nivelul organizaţiilor locale, potrivit unui anunţ făcut ieri de deputatul Mihai Voicu şi de şeful său de cabinet, Dan Mogoş, o întreagă organizaţie a PLD de la Bistreţ migrând ieri la PNL, în semn de protest faţă de înfiinţarea PDL. „Eu cred că aceia care au votat cu PLD induşi în eroare acum se vor întoarce în PNL. Un prim semnal este faptul că întreaga organizaţie PLD Bistreţ a trecut azi la PNL pentru că şi-a dat seama că acesta este adevăratul partid liberal. Sunt convins că şi alţii le vor urma exemplul“, a spus deputatul Mihai Voicu. Fostul vicepreşedinte al PNL Dolj, Dan Mogoş, a precizat că alţi peledişti au contactat organizaţiile liberale din teritoriu pentru a-şi depune adeziunea. Referitor la acest fapt, deputatul Horaţiu Buzatu a precizat că are mari îndoieli că organizaţia PLD Bistreţ ar fi trecut la PNL, cu atât mai mult cu cât liderul local este văr de-al său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII