10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocaţi în cartier

Blocaţi în cartier

OLT. Viitorii proprietari din cartierul „600 de locuinţe“ din Slatina, care au primit promisiunea că se vor muta în casă nouă în această toamnă dacă îşi cumpără apartamente în cele trei blocuri realizate în etapa I, mai au de aşteptat până după Sărbători. Chiar dacă în mare parte constructorul şi-a terminat treaba la primele trei blocuri, mutarea proprietarilor este imposibilă pentru că încă nu s-a realizat drumul. Este vorba de o cale de acces din strada Cireaşov, la care se lucrează de zor, dar care însă nu va fi gata prea curând.

Blocurile sunt în continuare înconjurate de grămezi mari de pământ, noroiul este peste tot, iar să ajungă de la un bloc la altul reuşesc cu brio doar angajaţii şantierului, care „se antrenează“ zi de zi.

„Ne-a întârziat puţin Distrigazul, însă în scurt timp realizăm şi problema cu racordurile. S-a realizat racordul la apă, până pe 8 decembrie suntem gata şi cu canalizarea, gazele – până pe 10 decembrie, însă cu drumul va mai dura puţin, până după Sărbători“, a declarat directorul societăţii Imobiliare Consloc, Gheorghe Neacşa, prezent în şantier pentru recepţia iniţială.

 

3.900 de cereri

 

Lucrările sunt în stadiu avansat şi la blocurile din etapa a II-a. Constructorii au ajuns, în cazul blocurilor C2 şi C3, la mansardă, în acelaşi stadiu se află şi blocul C4, mai puţin scara C. S-au început lucrările şi în cadrul etapei a III-a, fiind realizată fundaţia pentru C1 şi pregătit terenul pentru 2 ABC, în timp ce lucrările la 1ABC vor demara după Sărbători. Deşi nu mai sunt apartamente disponibile pentru nici o etapă, cereri s-au tot primit la Consloc, numărul acestora ajungând la 3900. „Noi n-am putut să nu le primim cererile, pentru că nici nu ştim la această dată dacă se va mai dezvolta un astfel de proiect. Oricum, se mai poate întâmpla să se răzgândească cineva şi atunci apelăm la listă. Spre sfârşitul lunii februarie vom face invitaţiile şi pentru cei din etapa a III-a să se prezinte pentru a achita avansul de 10% şi a realiza precontractul“, a mai spus Neacşa. Preţurile apartamentelor din primele două etape nu au suferit modificări, cu excepţia creşterii de 5%, prevăzută în precontract în cazul apartamentelor care se vor da în folosinţă în curând, însă lucrurile nu sunt bătute în cuie pentru ultima etapă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS