5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPetardele, interzise şi anul acesta

Petardele, interzise şi anul acesta

VÂLCEA. Apropierea sărbătorilor de iarnă a sporit vigilenţa poliţiştilor vâlceni, în special în cazul folosirii materialelor explozive: petarde, artificii şi alte asemenea produse artizanale. Controalele în pieţe au fost intensificate, iar poliţiştii aflaţi în patrulare pe străzile oraşului acordă o atenţie deosebită glumeţilor care încă folosesc petarde, deşi legea interzice acest lucru.

„Agenţii de poliţie vor verifica legalitatea desfăşurării operaţiunilor cu obiecte pirotehnice de către persoanele juridice şi fizice, în perioada sărbătorilor de iarnă. De asemenea, noi sperăm că vom contribui substanţial la creşterea siguranţei cetăţeanului prin aceste activităţi de prevenire şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă“, a precizat comisarul Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Legea nr. 126/195 privind regimul materiilor explozive a fost modificată la sfârşitul anului 2006, în sensul restricţionării comercializării către persoanele fizice şi folosirii obiectelor pirotehnice din clasele II-IV, T.1 şi T.2, precum şi a pocnitorilor din clasa I şi artificiilor din categoria obiecte zburătoare luminoase, însă articolele pirotehnice rămase în stocuri din anii precedenţi menţin riscul potenţial ca unele societăţi să comercializeze astfel de obiecte către populaţie în scopul obţinerii de câştiguri ilicite.

În perioada următoare, poliţiştii vor efectua controale la societăţile comerciale identificate că au achiziţionat articole pirotehnice de la firmele importatoare, inclusiv la locurile de depozitare, în vederea stabilirii scopului în care au fost achiziţionate.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU