16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDinescu, evacuat de la cramă

Dinescu, evacuat de la cramă

Poliţiştii din Galicea Mare au primit ieri o solicitare, din partea unui executor judecătoresc, pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii de executare silită la crama din localitatea doljeană Galicea Mare. Crama respectivă a trecut în proprietatea lui Mircea Dinescu în anul 2004, poetul cumpărând de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS) pachetul majoritar de acţiuni ale fostului IAS Giubega. Aceasta era în litigiu înainte de a fi înstrăinată de ADS, iar după mai mulţi ani de procese, moştenitorii boierului Petre Durlescu au câştigat în instanţă retrocedarea acesteia.

Sentinţa este definitivă şi a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Poetul spune că le-a cerut proprietarilor o perioadă de graţie pentru a-şi muta bunurile, însă aceştia nu au fost de acord. „Acea cramă era în litigiu de când am cumpărat IAS Giubega şi de aceea nici nu am investit acolo. După ce instanţa a decis retrocedarea cramei, le-am cerut o perioadă de graţie până în decembrie pentru că vinul este în fermentaţie şi nu îl pot muta, însă au refuzat. După aceea au apelat la un executor“, a explicat Mircea Dinescu.

Executorul judecătoresc Cornel Iovan, din Băileşti, s-a dus ieri la cramă fără să mai solicite prezenţa poliţiştilor, unde s-a întâlnit cu poetul Mircea Dinescu. Conform celor spuse de Mircea Dinescu, executorul nu a fost de acord cu o amânare mai mare de zece zile pentru mutarea bunurilor. Poetul a precizat că le-a oferit proprietarilor 60.000 de euro pe crama de la Galicea Mare, însă aceştia nu au fost de acord cu această sumă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII