8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeschide-ţi inima faţă de cei bolnavi de SIDA!

Deschide-ţi inima faţă de cei bolnavi de SIDA!

1 decembrie, Ziua Mondială de luptă împotriva HIV-SIDA, a fost marcată ieri la Craiova printr-o serie de acţiuni realizate de Autoritatea de Sănătate Publică Dolj, în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale, în cadrul Campaniei Naţionale „Deschide-ţi inima!“. În memoria celor care au murit până acum de această boală necruţătoare, în Piaţa Prefecturii s-a desfăşurat un marş şi a fost formată din lumânări aprinse o fundă roşie, simbolul luptei împotriva SIDA. Tot ieri au avut loc mai multe sesiuni de informare în şcoli, iar la Prefectura Dolj ar fi trebuit să se desfăşoare o conferinţă de presă, însă evenimentul s-a contramandat, pentru că organizatorii au uitat să invite… ziariştii.

În aceste zile, Centrul de Consiliere şi Testare HIV-SIDA, de pe strada Brestei, efectuează gratuit testarea, în cadrul unei acţiuni organizate de Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova. Până ieri au făcut testul 80 de studenţi.

Alte evenimente vor avea loc în cursul săptămânii viitoare. Luni, la Şcoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ se vor desfăşura un concurs de desene şi o scenetă, iar marţi, la sediul nou al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, o expoziţie de materiale informative, intitulată „10 ani de luptă împotriva HIV-SIDA“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS