12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFasole cu cârnaţi şi vin fiert

Fasole cu cârnaţi şi vin fiert

GORJ. Mai multe evenimente importante se vor desfăşura în municipiul Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Manifestările de 1 Decembrie va începe la ora 10.00, în Piaţa Revoluţiei, cu un ceremonial militar şi religios dedicate Zilei Naţionale. Manifestările se vor deschide cu intonarea Imnului de Stat al României, după care vor urma o serie de alocuţiuni ale primarului municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a prefectului de Gorj, Ştefan Popescu Bejat, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

După discursul oficialităţilor va urma un spectacol literar-muzical-coregrafic susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. La final va avea loc defilarea Gărzii de Onoare. După încheierea manifestărilor, Primăria şi Consiliul Local Târgu Jiu au pregătit, la restaurantul Parc, 600 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert pentru participanţii la manifestările ocazionate de 1 Decembrie. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a precizat că la masă vor fi invitaţi să participe, pe lângă cetăţenii oraşului, şi autorităţile locale şi şefii de instituţii publice.

 

Iluminatul public va fi inaugurat

 

Iluminatul public ornamental pentru sărbătorile de iarnă va fi inaugurat în seara de 1 Decembrie. Primarul Florin Cârciumaru va urca la un pupitru pe esplanada Palatului Administrativ şi va aprinde iluminatul în tot oraşul, inclusiv pentru pomul de Crăciun. După aceste eveniment, va urma un spectacol muzică susţinut de trupe locale şi de Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului“.

Tot atunci, va avea loc şi inaugurarea primului patinoar din Târgu Jiu, care va funcţiona în cadrul Complexului de Agrement din Parcul Central. Florin Cârciumaru promite că îşi va pune şi el patinele, cu toate că nu a practicat acest sport niciodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS