13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi copii au ars de vii în casă

Doi copii au ars de vii în casă

Doi copii au ars de vii, vineri seară, în apartamentul în care locuiau cu mama lor, în oraşul Uricani. Micuţii, un băieţel de trei ani şi o fetiţă de patru ani, au fost lăsaţi nesupravegheaţi în casă. Copiii au murit arşi şi intoxicaţi cu fum. Pompierii militari care au intervenit cred că incendiul ar fi putut fi provocat de cei mici, care s-au jucat lângă un reşou improvizat, dar nu exclud varianta ca focul să fi izbucnit de la un scurtcircuit.

Copiii locuiau într-o garsonieră sărăcăcioasă, iar tatăl lor, Vasilică Undurel, de 30 de ani, era plecat la lucru în Sibiu.

Mama lor încălzea locuinţa cu un bolţar pe care avea montată o rezistenţă electrică, pentru că în oraşul Uricani nimeni nu are altă soluţie pentru a-şi încălzi locuinţa iarna, decât curentul electric.

Potrivit pompierilor militari, incendiul s-a declanşat de la un reşou improvizat şi apoi s-a extins în locuinţa situată la etajul patru al unui bloc de pe strada Progresului.

Mama micuţilor, împreună cu unul dintre copii era la cumpărături, iar cei doi care au rămas în casă nu au mai putut fi salvaţi. Familia în care s-a produs tragicul incident mai are doi copii, o fetiţă şi un băiat, dar aceştia nu erau în casă în momentul declanşării incendiului.

Vecinii au alertat pompierii şi salvarea în momentul în care au sesizat fumul şi flăcările în locuinţa de la ultimul etaj, dar nu au putut interveni pentru că blocul este debranşat de la reţeaua de alimentare cu apă.

Reşoul improvizat, aflat pe un scaun lângă fereastră, a fost răsturnat, iar perdeaua şi patul au luat foc imediat. „În momentul în care am reuşit să-i scoatem, cei doi copii erau morţi. Probabil s-au jucat şi au răsturnat reşoul, care era pus pe un scaun“, a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, Adrian Avram. Echipajul SMURD a constat decesul copiilor.

Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului, iar primarul din Uricani a promis familiei celor doi copii sprijin material, deoarece mai mult de jumătate din casă este distrusă de flăcări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS