11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVoronin ne face imperialişti

Voronin ne face imperialişti

România este ultimul imperiu al Europei, susţine preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, într-un interviu publicat în ediţia de ieri a ziarului Evenimentul Zilei.

Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a acuzat România că intervine de 16 ani în afacerile interne ale ţării sale, încă de la înfiinţarea statului moldovean. „România ne impune nouă, prin diferite metode, standardele româneşti. Începând de la limbă, istorie, denumirea valutei naţionale, inclusiv tricolorul, stema, denumirea administrativ-teritorială, că am trecut la judeţe şi am făcut un lucru negativ. Şi multe, multe alte lucruri pe care, pe parcursul acestor ani, România ni le bagă nouă cu de-a sila“, a susţinut Vladimir Voronin, preşedintele Moldovei.

În opinia lui Voronin, decizia Bisericii Ortodoxe Române de a deschide trei noi episcopate în Republica Moldova este un exemplu de intervenţie românească în afacerile interne ale ţării sale. „Este un act de agresiune împotriva credincioşilor din Republica Moldova şi a bisericii noastre ortodoxe. Este un act de agresiune şi este clar că noi nu o să fim indiferenţi. Prin aceste metode se petrec aceste lucruri“, a mai spus Vladimir Voronin.

Acesta susţine că România plăteşte diferite persoane din presă şi din anumite instituţii ca să facă lobby în favoarea alipirii Republicii Moldova la România. Cu toate acestea, Voronin recunoaşte că România este interesantă pentru Republica Moldova din perspectiva experienţei Bucureştiului în domeniul integrării europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU