20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTabere pentru vacanţa de iarnă

Tabere pentru vacanţa de iarnă

Pentru vacanţa de iarnă 2007 – 2008, Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT) oferă atât elevilor, cât şi cadrelor didactice locuri în centrele de agrement din ţară.

VÂLCEA. Cele două tabere şcolare, Căciulata şi Brădişor, din judeţul Vâlcea, şi-au deschis porţile pentru grupurile de elevi veniţi să-şi petreacă o parte din vacanţă în Vâlcea. Vacanţa de iarnă se desfăşoară în perioada 22 decembrie 2007 – 6 ianuarie 2008 şi va fi împărţită în trei serii: seria I este în perioada 22 – 29 decembrie 2007, seria a II-a, 29 decembrie – 2 ianuarie 2008, şi seria a III-a, 2 – 6 ianuarie 2008.

„Centrul de Agrement Brădişor are în componenţă vilele Brădişor şi Păstrăvul, dispune de 28 de locuri de cazare pentru sezonul rece, în camere cu două – patru paturi, grupuri sanitare proprii şi centrală termică. De asemenea, Centrul de Agrement Căciulata este aşezat în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, dispune de 17 locuri de cazare pentru perioada de extrasezon, în camere cu două – patru paturi, centrală termică şi grupuri sanitare interioare“, a declarat Cătălin Nadolu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Vâlcea.

Pentru seria I, în Centrul de Agrement Căciulata sunt puse la dispoziţie 16 locuri la preţul de 44 de lei de elev. În Centrul de Agrement Brădişor sunt 28 de locuri, tot la 44 de lei de persoane. În ceea ce priveşte Revelionul, sunt 16 locuri la Căciulata şi 28 la Brădişor, iar preţul este de 65 de lei. Pentru seria a III-a, la cele două centre de agrement din judeţ sunt 28 de locuri, preţul fiind acelaşi, adică 44 de lei pe persoană. De asemenea, elevii vâlceni interesaţi să-şi petreacă vacanţa de iarnă în alte centre de agrement din ţară se pot interesa la DJT Vâlcea.

„În majoritatea taberelor există animatori de tabere, persoane specializate în a-i face pe elevi să petreacă într-un mod frumos zilele de vacanţă, antrenându-i în tot soiul de activităţi educative şi distractive, jocurile fiind nelipsite. De asemenea, în destule dintre tabere există şi săli cu calculatoare, astfel că elevii pot să-şi petreacă timpul pe computer sau să joace table, cărţi etc“, a spus Cătălin Nadolu. Profesorii care vor însoţi grupurile de elevi pot organiza vizite la diverse muzee, dar şi excursii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS