11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Ninsori

GORJ. Iarna şi-a intrat în drepturi, în noaptea de duminică spre luni, în majoritatea localităţilor din nordul judeţului Gorj. Grosimea stratului de zăpadă este de un centimetru la Novaci, Teleşti, Săcelu şi opt centimetri la Runcu. Circulaţia pe Drumul Naţional 67C Novaci – Rânca se desfăşura ieri cu dificultate, în condiţii de vizibilitate redusă. Din cauza viscolului, lucrătorii de la Secţia Drumurilor Naţionale Gorj nu au putut să intervină pentru înlăturarea zăpezii adunate pe şosea între kilometrii 23 – 24.

Eugen MĂRUŢĂ

Au vrut să fure mai multe maşini

GORJ. Doi tineri din Motru au încercat să fure mai multe maşini, dar au fost prinşi de poliţie. Ovidiu S.C., de 26 de ani, recidivist, şi Cosmin G.G., de 18 ani, fără ocupaţie, au deschis un autoturism Dacia, dar au fost surprinşi de un poliţist comunitar. Poliţiştii au mai stabilit că autorii, în aceeaşi noapte, au deschis alte patru autoturisme din diferite parcări ale blocurilor, cu intenţia de a le sustrage, însă nu au reuşit să pornească motoarele.

Andrei IONESCU

Pe locul al 6-lea la şomaj

GORJ. Şomajul continuă să se menţină la cote ridicate în judeţul Gorj. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în luna octombrie, în Gorj a fost înregistrată o rată a şomajului de 5,9%, care situează judeţul pe locul al şaselea în topul naţional. Cel mai ridicat nivel al ratei şomajului a fost atins de judeţul Vaslui (9,7%), urmat de Mehedinţi (8,6%), Caraş-Severin (7,2%), Teleorman (7,0%) şi Covasna (6,1%).

Eugen MĂRUŢĂ

Cu cuţitul în curtea şcolii

Mehedinţi. Echipajul mobil al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi a fost solicitat sâmbătă după-amiază pentru aplanarea unui conflict, iscat la Liceul Pedagogic „Ştefan Odobleja“ din Drobeta Turnu Severin între doi elevi ai instituţiei şi un tânăr. La apariţia jandarmilor, tânărul a fugit, dar a fost reţinut şi identificat. În urma verificărilor, s-a stabilit că S.C. I., de 18 ani, domiciliat în Drobeta Turnu Severin, nu este elev al Liceului Pedagogic, iar profesorii spun că a mai forţat uşile sălilor de curs, deranjând orele elevilor. Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii faptei de port fără drept de arme albe şi au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru continuarea cercetărilor.

Alin GHICIULESCU

Bilete electronice cumpărate în tren

CFR Călători va introduce, până la sfârşitul anului 2009, peste 100 de puncte mobile pentru comercializarea biletelor în trenuri, urmând ca tichetele de hârtie eliberate în prezent de controlori să fie eliminate, a declarat, pentru NewsIn, directorul de marketing al companiei, Adrian Vlaicu.

„Vor fi achiziţionate 100 de dispozitive portabile, cu ajutorul cărora controlorii vor elibera biletele electronice în tren. În prezent se pot cumpăra bilete în tren, însă acestea nu oferă şi rezervarea locului, fapt ce va fi rezolvat în momentul în care vor fi folosite dispozitivele electronice“, a precizat Vlaicu. Datele referitoare la numărul de locuri disponibile vor fi reactualizate în timpul mersului. Tariful biletului eliberat în tren va cuprinde şi o taxă suplimentară. „Vrem să eliminăm biletele eliberate de mână de controlori şi să reducem numărul celor care călătoresc fraudulos“, a completat Vlaicu. Potrivit acestuia, punctele mobile vor fi disponibile de la sfârşitul anului 2009 în trenurile rapid şi intercity.

Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS