10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrefectura Dolj îl ţine-n braţe pe edilul-şef din Podari

Prefectura Dolj îl ţine-n braţe pe edilul-şef din Podari

După 25 de zile de la data la care a votat în comisia judeţeană de aplicare a legilor fondului funciar să-l împroprietărească pe Dinel Staicu cu Aeroclubul de la Balta Verde, prefectul Silviu Dumitru s-a dumirit.

Dacă la sfârşitul săptămânii trecute, prefectul Dumitru susţinea că nu ştie ce legătură există între tarlaua 4, parcela 33 de la Podari şi Aeroclubul de la Balta Verde, luni prefectul a recunoscut că tarlaua în discuţie şi aeroclubul sunt unul şi acelaşi lucru. Tot ieri, prefectul s-a arătat uimit de faptul că primarul de la Podari, Constantin Gheorghiţă, a prezentat în instanţa de judecată o hotărâre a consiliului local ca fiind valabilă, deşi ea fusese anulată de prefectură. Totodată, el a recunoscut că nici un funcţionar din cadrul Direcţiei Juridice a prefecturii nu i-a spus despre faptul că acea hotărâre judecătorească prezentată comisiei judeţene de soţia lui Dinel Staicu, Lenuţa Nuţu, a fost dată şi în baza unui document anulat. Directorul Direcţiei Juridice a prefecturii, Eugen Marinescu, a recunoscut că nu citeşte hotărârile judecătoreşti în integralitatea lor, ci doar ultima parte în care instanţa dispune sau hotărăşte!

 

Proprietatea statului, la mâna primarului Gheorghiţă

 

În condiţiile în care primul jurist al prefecturii a declarat că nu citeşte decât partea care-l interesează dintr-o sentinţă judecătorească, îi amintim prefectului ce a votat în urmă cu 25 de zile. Prin Hotărârea nr. 1562 din 18.09.2007 Comisia judeţeană „ia act de cererea formulată de Nuţu Lenuţa…. Dispune punerea în executare a hotărârii judecătoreşti menţionate, modificarea anexelor la Comisia Locală Podari şi la Comisia Judeţeană pentru punerea în posesie şi emiterea titlurilor de proprietate“. Cu alte cuvinte, comisia judeţeană nu s-a limitat la a lua act de hotărârea buclucaşă, aşa cum susţine prefectul, ci a dispus punerea în executare a ei. Cât despre posibilitatea revizuirii hotărârii judecătoreşti prin care Lenuţa Nuţu va trebui pusă în posesie cu 42 de hectare teren de la Aeroclubul Balta Verde nici nu poate fi vorba, atâta timp cât prefectul nu doreşte nici măcar să facă plângere penală împotriva primarului pentru actele nule prezentate în instanţă. Atâta timp cât revizuirea unei hotărâri nu se poate face decât de părţile implicate în proces, prefectul va trebui să-l roage în genunchi pe Gheorghiţă să revizuiască o sentinţă favorabilă naşului Staicu!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU