12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStâlp de înaltă tensiune în şcoală

Stâlp de înaltă tensiune în şcoală

O şcoală din localitatea Greci, judeţul Mehedinţi, încalcă toate normele şi dispoziţiile legale ale proiectanţilor. Unitatea de învăţământ a fost construită în jurul unui stâlp de tensiune care alimentează cu energie electrică o societate de morărit şi panificaţie din zonă.

Pentru a primi autorizaţia de funcţionare, constructorii sunt nevoiţi să arunce în aer un vechi amplasament, unde pe vremuri funcţiona un cântar industrial.

Uniunea Europeană a aprobat prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România construirea unei şcoli pentru elevii din clasele I-VII din comuna Greci. Banii au fost trimişi la bugetul local, iar cele şase miliarde de lei vechi au fost folosite de funcţionarii din primărie cum au ştiut ei mai bine.

„Au venit la primărie şase miliarde de lei vechi să construim o şcoală nouă, dar europenii nu ne-au dat indicaţii să nu o ridicăm lângă stâlpi“, a spus constructorul clădirii, Mihai Vârşog.

„Păi constructorul nu trebuia să accepte lucrarea. Ce, el nu a ştiut până acum de stâlp?“, a spus secretara primăriei.

În prezent, lucrările s-au oprit la acoperiş.

Mihai Vârşag a spus: „Am ridicat temelia, au spus că o să ia stâlpul, am ridicat zidurile, au spus că vin cu o macara. Stâlpul este tot aici şi nu putem pune acoperişul la şcoală“.

Energia electrică nu poate fi oprită deoarece stâlpul alimentează cea mai mare unitate de morărit şi panificaţie din zonă.

„Primarul este plecat la Severin, iar viceprimarul caută o macara să dea jos stâlpul“, a spus secretara Primăriei din Greci.

Elevii pot aştepta mult şi bine o nouă şcoală. Drumul lor spre cunoaştere va trece pe sub multe linii de înaltă tensiune şi asta doar din nepăsarea edililor din comună, care au folosit bani nerambursabili să construiască o şcoală unică în lume, cu piloni pe un stâlp electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU