8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei proiecte finanţate pentru şcolile din mediul rural

Trei proiecte finanţate pentru şcolile din mediul rural

OLT. Doar trei unităţi de învăţământ din judeţul Olt vor mai primi bani de la Banca Mondială în cadrul proiectului pentru dezvoltarea şcolilor din mediul rural, deşi fuseseră aprobate 11 cereri. Evaluarea celor 13 proiecte depuse de şcolile din Olt a avut loc la Cluj, fiecare unitate şcolară din cele trei stabilite pentru finanţare (au întrunit punctaj optim 11, însă s-au găsit fonduri doar pentru primele trei) urmând să primească aproximativ 200 de milioane de lei vechi, după cum a declarat Georgiana Roşoi, referent în cadrul Unităţii Judeţene pentru Implementarea Proiectelor pentru Învăţământul Rural.

Şcoala cu clasele I-VIII Mierleşti vrea să dezvolte cu banii pe care îi va primi în câteva zile proiectul „Teatrul, pasiunea mea“, în cadrul căruia elevii îşi vor realiza decoruri şi costume şi vor pune în scenă piese alese de ei. Şcoala Oboga a câştigat finanţare pentru proiectul „Excursia = un mănunchi de lecţii“, urmând ca elevii să efectueze o excursie la Curtea de Argeş. Şcoala Traian a solicitat bani pentru dezvoltarea unor experienţe de laborator, cadrele didactice având de gând să le propună elevilor acţiuni noi, care să-i stimuleze să studieze disciplinele mai puţin atractive.

Deşi au avut proiecte foarte bune, n-au mai primit banii solicitaţi unităţile: Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul“, Şcoala cu clasele I-VIII Dăneasa, Şcoala cu clasele I-VIII „Ada Umbrea“, Şcoala cu clasele I-VIII Brebeni, Şcoala cu clasele I-VIII Coloneşti, Şcoala cu clasele I-VIII „Dumitru Popovici“, Şcoala cu clasele I-VIII Sâmbureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS