17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 76.000 de oameni vor subvenţia pentru lemne

Peste 76.000 de oameni vor subvenţia pentru lemne

OLT. Persoanele din Olt care folosesc pentru încălzire lemne şi cărbuni şi care au un venit mediu pe membru de familie mai mic de 500 de lei au avut posibilitatea să depună la primăriile de domiciliu solicitări pentru subvenţie. Conform evidenţelor Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, până acum au fost înregistrate 76.422 de cereri. Suma maximă pe care o pot primi este de 50 lei/membru/lună, pentru primele două luni de iarnă, ţinându-se cont de plafonul maxim de 500 de lei. 1 ianuarie 2008 va aduce şi o mărire a acestui plafon la 615 lei/membru/lună, reaşezându-se tranşele de venit, astfel încât se presupune că şi numărul beneficiarilor va creşte.
Cele mai multe solicitări pentru banii de lemne şi cărbuni s-au depus la Scorniceşti – 1.800, Brastavăţu – 1.273, Piatra-Olt – 1.043, Strejeşti – 1.019. Foarte puţine solicitări au venit în schimb de la Corabia – 32 şi Priseaca – 61, aşteptându-se însă o „avalanşă“ în lunile următoare.
Pentru a beneficia de subvenţie pentru toate cele cinci luni de iarnă, cetăţenii care folosesc pentru încălzire sisteme pe gaze naturale sau agent termic în sistem centralizat trebuie să depună, la rândul lor, cereri până pe 15 noiembrie. Pentru subvenţia la consumul de gaze se aşteaptă solicitări din localităţile Slatina, Balş, Caracal, Pleşoiu, Iancu Jianu, Cungrea, Coloneşti, Scorniceşti, Drăgăneşti şi Potcoava, energie termică în sistem centralizat asigurând în prezent autorităţile din Balş, Corabia, Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS