14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalModernizare în ritm de melc la Vila Jianu

Modernizare în ritm de melc la Vila Jianu

Modernizarea vilei de protocol aflate în patrimoniul Consiliului Judeţean Dolj va începe abia la anul. Deşi conducerea CJ a alocat încă de la începutul lui 2007 şapte miliarde de lei vechi pentru transformarea vilei aflate lângă Parcul „Mihail Bravu“ în Centru de Cooperare Europeană, până acum nu au fost cheltuite decât 500 de milioane, care reprezintă doar partea de proiectare. Şefii Direcţiei de Pază şi Servicii care au în subordine unitatea au cerut redistribuirea celor 6,5 miliarde rămase necheltuite pentru alte obiective de investiţii aflate în atenţia consiliului judeţean în condiţiile în care licitaţia pentru modernizarea clădirii are loc abia marţi, la zece luni după alocarea banilor.

Constantin Dobrescu, directorul Direcţiei de Pază şi Servicii, a declarat că vinovate pentru întârziere sunt autorităţile de la Primăria Craiova, care au eliberat autorizaţiile necesare abia în urmă cu două săptămâni. „N-am reuşit să obţinem autorizaţiile necesare decât în urmă cu două săptămâni şi abia acum am putut să facem licitaţia, astfel încât banii nu vor fi cheltuiţi şi trebuie daţi în altă parte. Noi am cheltuit doar pentru proiectare şi avize“, a spus Dobrescu.

Prioteasa dă vina pe proiectant

În timp ce directorul Dobrescu consideră că vinovaţi pentru întârziere sunt funcţionarii primăriei, preşedintele CJ, Ion Prioteasa, dă vina pe proiectant, care a întârziat lucrarea. „Nu ştiu ce se întâmplă, dar şi societăţile care se implică în realizarea proiectului lucrează foarte greu. Au fost mai multe rânduri de discuţii în care am stabilit cum să procedăm. Alte impedimente nu am avut“, a spus Prioteasa. În ritmul în care se mişcă lucrurile în privinţa modernizării Vilei Jianu, data la care transformarea clădirii în loc de întâlnire şi cazare pentru delegaţii „cu ştaif“ va fi gata rămâne o necunoscută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS