21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLăsaţi sub cerul liber

Lăsaţi sub cerul liber

MEHEDINŢI. Mai mulţi jandarmi, însoţiţi de peste 20 de pădurari din Băile Herculane şi Mehadia şi doi poliţişti, au evacuat luni seară o familie care locuia într-o casă câştigată în instanţă de Ocolul Silvic din Herculane. Teodora Munteanu, de 55 de ani, după ce s-a văzut înconjurată de jandarmii ce purtau cagule, a vrut să-şi dea foc.

„Aţi venit o armată de oameni, înarmaţi până în dinţi. Ce, domnilor, credeaţi că vă bate o femeie care de abia mai poate merge? Nu vă este ruşine!“, striga femeia, care ameninţa cu o sticlă plină cu benzină că îşi dă foc.

După ce au primit ordin de la executor, jandarmii au sărit gardul casei şi au rupt încuietorile porţilor metalice. Au pus-o la pământ pe femeie şi l-au încătuşat pe fratele acesteia, care încerca să o apere.

„Are cuţit în buzunar, daţi cu el la pământ, imobilizaţi-l“, strigau jandarmii care, după ce l-au încătuşat, nu au găsit nimic asupra bătrânului.

În 30 de minute, lucrurile din casă au fost scoase şi oamenii au fost lăsaţi sub cerul liber. „Mai bine mor decât să plec din munca mea de o viaţă. Hoţilor, nenorociţilor, nu vă mai ajunge! Aveţi toţi câte două vile cu trei etaje, iar pe mine nu mă lăsaţi să locuiesc într-o amărâtă de cabană din lemn pe care eu am construit-o“, a continuat femeia.

Familia Munteanu locuia în imobilul de lângă zona 7 Izvoare din anul 1972. Pe atunci, doi membri ai familiei lucrau la IFET, o societate de prestări servicii ce se ocupa cu defrişarea pădurilor. În anul 1995, aceasta s-a desfiinţat, iar ei nu au mai avut cui să plătească banii pentru chirie. Cabana din lemn a fost renovată din temelie şi Primăria Mehadia le-a dat proprietarilor dreptul de a-şi face aducţiune cu apă şi a se racorda la energie electrică.

„Eu şi soţul meu, care a murit muncind la pădure, locuiam de tineri aici. Totul era în paragină şi cabana era aproape căzută. Am pus mâna şi am reconstruit-o din temelie. Primăria şi-a dat acordul ca noi să locuim aici, practic casa era a noastră. Nu ştiu cum, dar prin mijloace care eludează legea, Ocolul Silvic din Herculane a deschis un proces prin care a demonstrat cu acte false că ei sunt adevăraţii proprietari ai casei şi din 2005 până în 2007 am fost târâţi prin tribunale şi am fost într-un final daţi afară“, a mai declarat Teodora Munteanu.

Şeful Ocolului Silvic din Herculane nu a vrut să comenteze şi a spus că el nu este abilitat să răspundă acuzaţiilor ce le sunt aduse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS