10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la Daewoo

Incendiu la Daewoo

O instalaţie tehnologică a secţiei de vopsitorie de la SC Daewoo Automobile Craiova SA a luat foc ieri. În urma incendiului, şase angajaţi au suferit intoxicaţii cu fum.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a fost sesizat în jurul orei 11.50 despre producerea unui incendiu la o cabină de lăcuire de la Daewoo Craiova. La faţa locului au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj de la SMURD, descarcerarea şi mai multe maşini ale Serviciului de Ambulanţă Dolj. Până la sosirea pompierilor, secţia a fost evacuată, iar angajaţii Daewoo şi serviciul privat de pompieri al uzinei au intervenit pentru stingerea incendiului. „Când am ajuns la faţa locului, incendiul încă se manifesta la cabina de lăcuire, acesta fiind lichidat la ora 12.15. Intervenţia a fost destul de dificilă pentru că s-au degajat mult fum şi gaze toxice în urma arderii lacului şi vopselelor“, a explicat George Vâlceleanu, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Vinovatul, un robot

Deşi reprezentanţii Daewoo România au anunţat iniţial că a fost vorba de un incident minor, fără victime, în final s-a comunicat că şase persoane din cele câteva sute care lucrau în secţie la acea oră au suferit intoxicaţii cu fum. „În urma acestui accident, şase persoane au suferit intoxicaţii cu fum, una dintre ele fiind transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Celelalte cinci persoane au primit îngrijiri de la medicii noştri, acum fiind în afara oricărui pericol“, a declarat Valeriu Gârlea, purtătorul de cuvânt al SC Daewoo Automobile Craiova SA.

Nicolae Stănescu, de 38 de ani, angajat al Daewoo Craiova, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii l-au supus unui tratament cu aerosoli, bărbatul fiind diagnosticat cu intoxicaţie cu fum. Medicii craioveni au apreciat că starea de sănătate a lui Stănescu este bună, urmând să fie trimis acasă după investigaţii.

Pompierii doljeni au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la unul dintre roboţii de vopsire. Reprezentanţii Daewoo Craiova şi pompierii urmează să evalueze pagubele.

Inspectori ITM Dolj la Daewoo

La SC Daewoo Automobile Craiova SA s-au deplasat ieri şi doi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, care au stabilit că acest caz nu este de competenţa lor, viaţa celor şase victime nefiind pusă în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII