9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGenică Boerică, eliberat de judecători

Genică Boerică, eliberat de judecători

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ieri punerea în libertate a omului de afaceri craiovean Genică Boerică şi înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Judecătorii au admis recursul formulat de Dorian Aurel Prie şi Genică Boerică la cererea Parchetului de menţinere a arestării preventive. Decizia instanţei a fost de punere de îndată în libertate.

În acelaşi dosar, instanţa a amânat pentru 24 octombrie recursul bucureşteanului Radu Drăgan, din lipsă de apărare. Avocaţii lui Prie şi Boerică formulaseră recurs la solicitarea procurorului de prelungire a măsurii arestării preventive, pe motiv că referatul procurorului este nemotivat, că s-a dispus a patra prelungire a măsurii arestării preventive şi că nu s-a dovedit pericolul concret pentru ordinea publică pe care l-ar reprezenta cei doi.

Genică Boerică a fost arestat pe 16 iunie în baza unui mandat emis pe 14 iunie de Tribunalul Dolj, fiind acuzat pentru o rambursare ilegală de TVA, în valoare totală de 1,1 milioane de lei noi (11 miliarde de lei vechi), obţinută de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj cu sprijinul a doi complici – Prie şi Drăgan. Ulterior, judecătorii Curţii de Apel Craiova au decis anularea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Boerică şi au trimis dosarul Tribunalului Dolj pentru rejudecarea cauzei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII