12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGroapa de gunoi, lângă apa potabilă

Groapa de gunoi, lângă apa potabilă

Groapa de gunoi a oraşului Filiaşi bate toate recordurile în materie de încălcat legile. Este amplasată în apropierea ultimelor case din oraş, peste drum de bazinele de stocare a apei potabile care alimentează toată reţeaua, este neîngrădită, neprotejată, dar concesionată!

Fântâna arteziană şi termopanele sunt ultimul răcnet în materie de civilizaţie pentru mai toţi edilii. Oricât de amărâtă ar fi o instituţie a statului, tot şi-a făcut rost măcar de o fereastră din PVC, dacă de fântână arteziană n-a mai găsit bani în buget. Primarii, atinşi de boala eternităţii, nu mai ştiu cum şi ce să facă pentru a-şi lega numele de ceva, pentru a intra, vorba unora, în istorie. Edilii Filiaşiului riscă să-şi bage picioarele în istorie pentru că au acceptat amplasarea gropii de gunoi a oraşului peste drum de bazinele de stocare a apei potabile şi la doar câteva zeci de metri de ultimele case, pe marginea drumului 605A, cel care va înghiţi din bugetul consiliului judeţean 172 de miliarde de lei pentru a fi asfaltat.

Apă de Isvarna cu parfum de gunoi

Fără nici un fel de amenajare, fără împrejmuire, fără pază şi fără nici o dotare – obligatorie de când facem parte din UE -, groapa de gunoi a Filiaşiului este un focar de infecţie prin care caută zilnic oamenii cei mai săraci ai zonei. Copii de numai câţiva ani aşteaptă gunoaiele oraşului precum magazinele marfa din depozit. Au învăţat că, oricât de sărac ar fi, un om tot are ceva de aruncat la gunoi, iar ei parcă sunt făcuţi să caute şi ultimul lucru care mai poate fi folosit măcar o dată. Nimănui nu-i pasă, centrul e departe şi gunoiul de la marginea oraşului nu pute până în birourile funcţionarilor. Ca să scape de o grijă, primăria a concesionat serviciul de salubrizare celebrei firme RETIM din Timişoara, în baza unui contract care nici măcar nu a fost respectat. „Groapa de gunoi a oraşului nu are nici un fel de avize legale şi nici nu ne-am gândit să le cerem pentru că nu respectă nici un fel de normă sau lege. Am vrut să o mutăm mai în vale, spre Jiu, dar nu mai putem, că am concesionat-o în primăvară firmei RETIM, pe cinci ani, care s-a angajat să facă îmbunătăţiri, dar nu le-a făcut. Este, într-adevăr, peste drum de bazinele de stocare a apei potabile care vine din conducta de la Isvarna, dar nu e nici un pericol, că apa vine pe conductă, iar bazinele sunt acoperite. Nu e cum trebuie şi noi ştim asta, dar nici fonduri nu mai putem accesa, că este o situaţie specială“, a spus primarul Nicolae Stăncioi. Într-adevăr, la Filiaşi, în ceea ce priveşte groapa de gunoi, este o situaţie specială!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII