10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBanii de calculator se acordă şi anul acesta

Banii de calculator se acordă şi anul acesta

Vâlcea. Elevii vâlceni care nu au calculator au posibilitatea să se înscrie şi în anul şcolar 2007-2008 la programul „Euro 200“. Dacă fac dovada că au venituri mici, ei pot beneficia de un avans de 200 de euro pentru a-şi cumpăra un computer. Potrivit Legii nr. 269 din 16 iunie 2004, pentru a beneficia de cei 200 de euro, trebuie să fiţi elevi sau studenţi ai învăţământului de stat ori particular acreditat, să aveţi până în 26 de ani, iar venitul brut lunar pe membru de familie să nu depăşească 150 de lei.

Elevii care întrunesc condiţiile şi vor să beneficieze de bani pentru calculator trebuie să depună, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2008, o cerere-tip la unitatea de învăţământ la care sunt înscrişi. Ajutorul financiar se va acorda în limita sumelor alocate de stat, prioritate având cei cu venituri foarte mici. De asemenea, e bine să ştiţi că banii se acordă pentru o singură persoană, indiferent de numărul copiilor dintr-o familie.

Persoanele cărora li se aprobă dosarul vor primi de la unităţile de învăţământ la care sunt înscrise un bon valoric care va face dovada că sunt beneficiarii acestui ajutor şi care va fi ulterior folosit pentru achiziţionarea calculatorului. În termen de 30 de zile de la primirea bonului valoric, elevii trebuie să facă dovada achiziţionării computerului, iar în două zile de la data publicării listei nominale cu persoanele care vor beneficia de cei 200 de euro se pot depune contestaţii la Comisia de Contestaţii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS