14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO viaţă de cuplu reuşită

O viaţă de cuplu reuşită

Reţeta succesului pentru o relaţie este obţinerea unui amestec echilibrat de ingrediente: luaţi un vârf de cuţit de toleranţă, presăraţi dialog din plin şi condimentaţi cu un strop de pasiune. În orice cuplu, indiferent dacă relaţia durează de câţiva ani sau doar de câteva luni, aspectul este extrem de important. Uitaţi de pijamalele călduroase din bumbac, aruncaţi pantalonii de trening comozi cu care defilaţi prin casă pe vremea când nu locuiaţi împreună cu partenerul şi uitaţi de obiceiul de a savura caserole întregi de îngheţată în faţa televizorului. Nu doar dumneavoastră veţi avea de câştigat dacă aveţi grijă de propria imagine, dar veţi vedea că şi relaţia se va îmbunătăţi, pentru că atracţia şi „jocurile seducţiei“ nu încetează o dată cu mariajul, ci dimpotrivă. Dacă vă gândiţi cu nostalgie la buchetele de flori pe care vi le oferea aproape în fiecare zi sau la cinele romantice pe care le luaţi „la începuturi“, nu rămâneţi doar cu visarea, ci acţionaţi în această privinţă. Nu vă lăsaţi furată de rutină şi, pe cât posibil, condimentaţi-vă viaţa cu mici atenţii care să îl surprindă în mod plăcut pe bărbatul din viaţa dumneavoastră.

 

Elemente-cheie într-o relaţie

 

Toleranţa este un element-cheie în cuplu. Chiar dacă nu vă surâde ideea de a petrece două ore în faţa televizorului privind un meci de fotbal şi nici mersul la cumpărături „pe fugă“ nu este activitatea dumneavoastră preferată, depuneţi un mic efort şi faceţi-i pe plac partenerului. Încercaţi să împărtăşiţi astfel de ocazii cu el sau lăsaţi-l să se bucure de astfel de momente fără să îl cicăliţi.

Dialogul este esenţial într-o relaţie pentru ca aceasta să dureze, la fel cum este şi încrederea. A trăi împreună cu o persoană nu înseamnă neapărat să staţi mereu lipiţi unul de celălalt şi să vă puneţi semne de întrebare în legătură cu orice gest, orice vorbă sau chiar orice ieşire pe care celălalt o face. Dacă vă spune că iese cu băieţii în oraş la o bere, atunci aşa este. Respectaţi libertatea celuilalt pentru ca şi el să o respecte pe a dumneavoastră. Până la urmă, fiecare dintre dumneavoastră poate păstra mici secrete inofensive. După ce vă veţi muta împreună, veţi constata că traiul în doi este diferit de viaţa pe care o duceaţi înainte, în special pentru că va fi nevoie să faceţi compromisuri. Important este ca acestea să vină din ambele părţi, nu doar de la dumneavoastră. Trebuie să fiţi oarecum pe picior de egalitate în această privinţă. Şi rămânând în această sferă a egalităţii între parteneri, un aspect important într-o relaţie este distribuirea activităţilor gospodăreşti. Dacă soţul sau iubitul dumneavoastră pare să fi uitat că mai există şi termeni precum „mers la cumpărături“, „curăţenie“ sau „gătit“, aveţi grijă să i le reamintiţi şi să împărţiţi aceste activităţi în mod egal, pentru că a fi soţie nu înseamnă a fi servitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII