13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLegea e lege... doar pentru unii

Legea e lege… doar pentru unii

Un ziarist din Mehedinţi care nu de puţine ori a scris despre abuzurile poliţiei locale, dar şi ale procurorilor a fost reţinut mai multe ore şi descris ca mare traficant de droguri după ce în urma unui flagrant, lângă jurnalist, a fost găsit un gram de haşiş.

Marius Daea se ocupa de un caz în legătură cu o reţea de producere şi vânzare a canabisului, în care procurorul şef – al DIICOT Mehedinţi a dat o soluţie hilară, care a făcut scăpată întreaga reţea de traficanţi.

„Am intrat în posesia unor documente care demonstrau cum procurorul Dovlete a făcut scăpaţi şase tineri, cu vârste între 14 şi 18 ani. Aceştia nu au mai ajuns să fie judecaţi deoarece au fost scoşi de sub urmărire penală de anchetatorul Dovlete. Ei s-au ales doar cu amendă administrativă de două sute de lei. Încercam să pun aceste informaţii cap la cap şi să aflu adevărul pentru a face un material. Am primit un telefon anonim şi am aflat că în zona Stomatologie va fi un flagrant asupra unui traficant de droguri. Cum am ajuns acolo, am şi fost săltat de poliţişti, care strigau la mine să nu spun nimic, că va fi folosit împotriva mea“, a declarat ziaristul Marius Daea.

Jurnalistul, care a fost pus în libertate după mai bine de 20 de ore, crede că i-a fost întinsă o cursă.

Poliţiştii au anunţat imediat mass-media că a fost prins un ziarist care făcea trafic de haşiş. Au declarat că au şi imagini de la locul flagrantului.

Traficanţi scoşi de sub urmărire penală

Poliţiştii Serviciului de combatere a crimei organizate Mehedinţi au reuşit, în 2006, să identifice mai mulţi dealeri, toţi elevi, care vindeau drogurile cu zece lei ţigareta. În primă fază, anchetatorii au reţinut cinci tineri, printre ei aflându-se şi Cristian A., de 15 ani, care i-a dus pe aceştia chiar la sursă – o plantaţie de canabis, aflată pe câmp, la aproximativ şapte kilometri de comuna mehedinţeană Poroina Mare. Cristian a declarat că de plantaţia de canabis avea grijă împreună cu vărul său, Ovidiu Cristian, elev şi el, fiul consilierului judeţean PD, Silviu Manofu.

Probele adunate de anchetatori au dovedit că verişorii erau cei care se ocupau de recoltarea şi prepararea drogurilor. În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că plantele au un conţinut ridicat de THC.

Procurorul-şef Dovlete a dat, pe 8 februarie 2007, în mare taină, o soluţie năucitoare, o dată cu finalizarea cercetărilor. Cinci dintre tineri, printre care şi Cristian A., împotriva cărora era începută urmărirea penală, au primit câte o amendă administrativă de 200 de lei pe motiv că au avut o „atitudine procesuală sinceră, lipsă a antecedentelor penale“.

Asta, în condiţiile în care, cu câteva rânduri mai sus, remarca faptul că tinerii au recunoscut în timpul desfăşurării anchetei implicarea în traficul de droguri, „însă, cu prilejul prezentării materialului de urmărire penală, au revenit asupra declaraţiilor anterioare şi au precizat că fragmentele vegetale vândute nu erau altceva decât tutun, şi nu droguri“.

Fiul consilierului PD a fost scos de sub urmărire penală şi a rămas curat, pe motiv că „nu există indicii temeinice“ că ar fi comis infracţiunile de trafic şi consum de droguri pentru care a fost începută urmărirea penală de acelaşi procuror.

Vinovată de existenţa plantaţiei de canabis a fost găsită de către procurorul Dovlete bunica verişorilor, „care o deţinea şi chiar o îngrijea de mai mulţi ani, ştiind de la soţul ei decedat că aceste plante cultivate pe un teren pot să ajute la protejarea faţă de dăunători a cartofilor (sic!)“. Pentru că susţinerea femeii „apare pertinentă, nefiind contrazisă de alte probe“, cel care conduce lupta împotriva crimei organizate în Mehedinţi a înghiţit această scuză.

La trei zile după ce ziaristul a relatat pe postul unei televiziuni locale aceste amănunte, poliţiştii susţin că l-au prins în flagrant în timp ce încerca să vândă droguri împreună cu un tânăr de 17 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII