9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei români împuşcaţi la Roma

Trei români împuşcaţi la Roma

Un român a fost ucis cu focuri de armă şi alţi doi au fost răniţi grav, miercuri noapte, într-o piaţă dintr-un cartier din nordul Romei, într-un incident despre care poliţia bănuieşte că ar fi o reglare de conturi între două bande rivale.
Martorii, dintre care cei mai mulţi sunt locuitori din cartier, au declarat că miercuri seară, în jurul orei 23.30 (ieri, 00.30, ora României), cei trei români ar fi fost acostaţi într-o piaţă din apropierea staţiei de metrou Nomentana de alt grup de bărbaţi. Aceştia din urmă ar fi deschis focul asupra românilor, omorându-l pe unul dintre ei, după ce îl obligaseră mai întâi să îngenuncheze. Celelalte focuri de armă i-au rănit pe însoţitorii lui, dintre care unul ar fi încercat să se salveze fugind şi urcând o scară pe care au fost găsite pete de sânge. Autorii atacului au fugit imediat după comiterea faptelor.
Cei doi români răniţi au fost transportaţi la spitalele Policlinico Umberto I şi Sandro Pertini, starea lor fiind gravă, din cauza leziunilor la organele interne şi la artere. Unul dintre ei a fost împuşcat în torace, celălalt în abdomen.

Execuţie în public

Potrivit anchetatorilor, modul în care s-au derulat evenimentele ar putea duce la concluzia că victimele au fost atrase într-o capcană. Poliţia, care a  izolat zona, a descoperit aici multe gloanţe trase cu arma cu care a fost ucis românul, informează Mediafax.
Autorităţile au fost alertate de un bărbat care a sunat la numărul de urgenţă, declarând că a văzut „pe cineva care a împuşcat un băiat şi a fugit din pasajul Nomentana“. Forţele de ordine, sosite imediat la faţa locului, au acordat primul ajutor răniţilor, după care au descoperit cadavrul celui de-al treilea român, un tânăr de puţin peste 20 de ani, ucis de un glonţ în tâmplă.
La capătul unor scări care fac legătura între piaţa Addis Abeba şi staţia de metrou Nomentana, criminaliştii au descoperit o pată mare de sânge, ceea ce ar putea sprijini ipoteza că primele focuri de armă au fost trase în piaţa de unde se coboară în pasajul subteran, acolo unde a fost găsit cadavrul românului.
Carabinierii şi poliţia italiană interoghează, în prezent, câteva persoane, încercând să stabilească împrejurările incidentului şi rolul jucat în acesta de românii răniţi. Locul unde a avut loc „execuţia“ este cunoscut de forţele de ordine ca fiind frecventat de mici infractori, dintre care mulţi români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII