14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCirculaţie pe undă verde în Craiova

Circulaţie pe undă verde în Craiova

„Unda verde“ este soluţia municipalităţii pentru a fluidiza traficul pe Calea Bucureşti, principala arteră de circulaţie în Craiova. Conform reprezentanţilor primăriei, după ce toate intersecţiile de pe Calea Bucureşti vor fi semaforizate, iar semafoarele sincronizate, va fi posibil să traversezi Craiova dintr-un capăt în celălalt numai pe verde.

Primăria Craiova a reuşit săptămâna trecută să finalizeze studiile de fezabilitate privind semaforizarea a trei intersecţii mari, Calea Bucureşti – str. Nicolae Bălcescu (în zona farmaciei Hepites), Calea Bucureşti – str. Fraţii Goleşti (în zona Pieţei Mari) şi Calea Bucureşti – str. Horia (zona Rotonda), urmând ca până la sfârşitul anului să se realizeze proiectele tehnice. „Să sperăm că vom reuşi să facem o parte din proiectele tehnice anul acesta, ca anul viitor să demarăm lucrările de execuţie“, a declarat Mihai Fetoiu, şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei, Transport Public şi Parcări din cadrul Primăriei Craiova.

Ţinta acestor proiecte de semaforizare a intersecţiilor de pe bulevardul Calea Bucureşti este realizarea aşa-numitei „unde verzi“. Aceasta înseamnă că vom putea traversa oraşul dinspre Metro către Filiaşi, spre exemplu, fără să prindem culoarea roşie a nici unui semafor din intersecţiile de pe Calea Bucureşti. Semafoarele vor fi sincronizate astfel încât să preia fluxul de automobile de pe un sector de drum între intersecţii înainte de schimbarea culorii, neajungându-se astfel la aglomerări în trafic sau ambuteiaje. „Unda verde este posibilă, este realizabilă, însă este nevoie ca toate intersecţiile să fie semaforizate. Pietonii va trebui însă să traverseze numai pe la intersecţii şi va trebui să renunţăm la trecerile de pietoni cum este cea de la Rotonda, care este chiar între cele două intersecţii, Rotonda şi Piaţa Mare“, a mai spus Fetoiu.

Proiecte ambiţioase în acest an

Proiectele de semaforizare a intersecţiilor din Craiova sunt rezultatul unui studiu de fluidizare a traficului pentru care primăria a plătit un miliard şi jumătate de lei vechi în 2005. Firma Sicor 95 din Bucureşti, care a realizat studiul, a identificat la nivelul municipiului 23 de intersecţii care ar trebui completate cu instalaţii de semaforizare. Până la sfârşitul anului, municipalitatea speră să termine lucrările la sensul giratoriu din zona CN „Carol I“, modernizarea intersecţiei str. Maria Tănase – b-dul Nicolae Titulescu, semaforizarea intersecţiei străzilor N. Titulescu – Iancu Jianu şi N. Titulescu – str. Opanez, intersecţia b-dul Calea Severinului – b-dul Tineretului, precum şi intersecţia b-dul Tineretului – str. Pelendava. „Până la sfârşitul anului ar trebui să se finalizeze“, a apreciat Fetoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII