16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIncendiu devastator în vestiarul pandurilor

Incendiu devastator în vestiarul pandurilor

Stadionul Municipal din Târgu Jiu, unde echipa de fotbal locală, Pandurii, îşi desfăşoară meciurile, a fost ieri învăluit într-un fum dens. Un incendiu a izbucnit în jurul orei 10.00 în vestiarele stadionului.

Vestiarele stadionului Municipal din Târgu Jiu, modernizate în urmă cu puţin timp, şi mai multe spaţii aflate sub tribuna oficială au fost cuprinse ieri de incendiu. Deocamdată, nu se cunosc valoarea pagubelor şi nici cauza izbucnirii incendiului, pentru că pompierii nu reuşiseră să pătrundă în vestiare nici până la orele după-amiezei din cauza fumului dens. Incendiul a fost observat de femeia de serviciu, care nu a putut să intervină din cauză că acesta luase amploare. Pentru stingerea incendiului au intervenit patru autospeciale de pompieri şi 25 de subofiţeri. Cel mai mare impediment nu a fost focul, ci fumul dens. Pentru a ajunge la locul incendiului, pompierii au fost nevoiţi să poarte mască de gaze, dar şi lămpi pentru iluminat, unii dintre salvatori fiind pe punctul de a leşina. Potrivit lui Aristică Olaru, adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, s-au folosit 40 de tuburi de oxigen.

Constantin Cilibiu, purtătorul de cuvânt ISU Gorj, a precizat că în spaţiile afectate se aflau materiale inflamabile, focarul fiind identificat în fosta saună, care nu mai era folosită de mai mulţi ani: „Acolo se aflau materiale sintetice, cum ar echipament sportiv, materiale plastice şi din cauciuc. În saună erau pe jos covoare din cauciuc şi material lemnos. Din cauza fumului dens, intervenţia a fost foarte dificilă. Nu putem să stabilim cu exactitate cauzele izbucnirii incendiului, dar cel mai probabil motivul a fost un scurtcircuit“.

Fotbaliştii au rămas doar în echipamentul sportiv

Daniel Băloiu, secretarul general al clubului de fotbal Pandurii, a precizat că nu se cunosc cu exactitate pagubele produse de incendiu: „Focul a izbucnit în fosta saună, care era folosită ca magazie pentru echipamentele şi materialele sportive destinate juniorilor. Se aflau acolo echipamente, mingi de fotbal şi alte materiale. Vestiarele jucătorilor nu au fost afectate de incendiu, ci doar de fum. Vom vedea dacă echipamentele vor mai putea fi folosite. Important este că nu a fost afectată magazia principală, unde se aflau echipamente şi materiale sportive de miliarde de lei. Nu se cunoaşte exact motivul izbucnirii incendiului. Acolo era un panou electric mai vechi şi e posibil să se fi produs un scurtcircuit“.

Fotbaliştii echipei Pandurii aşteptau lângă vestiare ca pompierii să stingă incendiul, pentru că aveau înăuntru hainele, telefoanele mobile şi alte bunuri. Jucătorii erau îmbrăcaţi în echipamentul de antrenament, pentru că se aflau, în momentul izbucnirii focului, în sala de forţă, aflată în afara stadionului. Fotbaliştii au venit într-un suflet la stadion. „Ne-a sunat cineva de la stadion să ne spună că au luat foc vestiarele şi am venit cât am putu de repede. Nu am mai aşteptat autocarul când am văzut ce fum era deasupra stadionului. Nu a mai contat că ploua sau că eram în echipament. Se uita lumea la noi că alergam prea repede, credeau că avem antrenament, dar nici nu ştiu cum am ajuns aici, cred că într-un minut. Eram îngrijoraţi că aveam acte, telefoane şi hainele acolo şi mai erau şi maşinile parcate în faţa vestiarelor“, a spus atacantul echipei Pandurii, Sorin Vintilescu. Şi Robert Bălăeţ, portarul echipei, era îngrijorat de ceea ce avea în vestiare: „Am totul acolo: haine, telefon mobil, portofel şi acte. Nu ştiu dacă au ars“.  

Maşinile lucrătorilor SRI, avariate

Pompierii au ajuns cu greu la stadion din cauza maşinilor aflate în trafic, dar şi a celor aflate în parcarea sediului Poliţiei şi SRI Gorj. „Am ajuns cu greu, pentru că maşinile aflate în trafic nu ne făceau loc“, a spus un pompier. Oglinzile mai multor maşini aparţinând lucrătorilor SRI au fost rupte de autospeciala pompierilor, pentru că aceasta nu avea loc suficient pentru a trece. De asemenea, maşina de ridicări auto a intervenit în parcarea stadionului pentru a lua mai multe autovehicule care împiedicau intervenţia pompierilor, majoritatea aparţinând fotbaliştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS