16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViteza, cauza principală a evenimentelor rutiere

Viteza, cauza principală a evenimentelor rutiere

Peste 60 de accidente rutiere grave, soldate cu opt morţi, 21 de răniţi grav şi 66 de răniţi uşor. Aşa arată statisticile întocmite pe luna august de  Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. 

VÂLCEA. La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a avut loc ieri o conferinţă de presă, în care principalele teme au fost acţiunile tematice din cadrul programului „Stop accidentelor! Viaţa are prioritate!“. În cadrul acestui program, din august şi până în noiembrie, în fiecare lună vor fi abordate anumite tematici. August a fost luna prevenirii accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă. „Aceste acţiuni au, în special, un caracter preventiv şi constituie încă o modalitate de atragere a atenţiei participanţilor la trafic cu privire la pericolele la care se expun sau îi pot expune pe ceilalţi ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie. După o lună de când a început acest program, pot să spun că acţiunea se derulează fără prea mult succes în judeţul nostru. Pe perioada acestei luni, au avut loc pe drumurile din judeţul Vâlcea 61 de accidente rutiere, atât grave, cât şi mai uşoare. Din aceste accidente a rezultat decesul a opt persoane, 21 au fost grav rănite şi 66 au fost uşor rănite. Din totalul acestora, 13 accidente rutiere au avut drept cauză viteza excesivă şi neadaptată, cu şapte mai multe decât în perioada similară a anului trecut, acestea fiind soldate cu opt răniţi grav şi 21 răniţi uşor. Capitolul pozitiv este faptul că nu a fost nici un accident mortal din cauza vitezei“, a declarat  adjunctul şefului inspectoratului, Florian Marin. La nivelul IPJ Vâlcea, au fost realizate 15 acţiuni cu efective lărgite, în care au fost angrenate 27 de efective ale SPR, precum şi agenţii de poliţie de la posturile de poliţie comunale situate pe drumurile naţionale. Cu această ocazie au fost aplicate 1.194 de sancţiuni contravenţionale la regimul vitezei, în valoare totală de 60.762 lei, şi au fost reţinute în vederea suspendării 104 permise de conducere.

Şoferii au primit fluturaşi de la poliţişti

După ce au fost dezbătute acţiunile desfăşurate, efectivele poliţiei rutiere împreună cu ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu reprezentanţii presei locale au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a abaterilor la regimul circulaţiei. Această acţiune a început în jurul orei 12.30 şi s-a încheiat la ora 15.00. Pentru început, agenţii SPR au distribuit fluturaşi conducătorilor auto aflaţi în trafic, după care mai multe echipaje au patrulat Drumul Judeţean 67. În plasa poliţiştilor au picat peste 60 de conducători auto. Au fost suspendate patru permise de conducere, majoritatea pentru depăşirea liniei continue. De asemenea, zece şoferi au fost sancţionaţi contravenţional, pentru depăşirea vitezei regulamentare. „Acum am luat amendă, dar când ajung la Vâlcea o să opresc să îmi cumpăr un antiradar, pentru că trebuie să ajung urgent până la Costineşti. E prima dată când iau amendă de când am permisul, pentru că am lucrat şi eu în sistem. O să plătesc amenda, dar îmi pare rău de cele trei puncte pe care le-am acumulat“, a precizat Ion P. din Bucureşti, unul dintre cei amendaţi. Poliţiştii vâlceni au avut de furcă şi cu căruţaşii, care nu au înţeles până în prezent că nu au voie mai circule pe drumurile judeţene. Aceştia au fost atenţionaţi şi îndrumaţi să circule pe rute ocolitoare, dacă nu vor să rămână fără cal şi căruţă. Astfel de acţiuni vor continua şi luna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS